10 echipe coordonate de profesori au participat joi, 12 iunie, la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Sibiu la „Concursul național de proiecte de mediu – faza județeană, ajuns la cea de-a XVI-a ediție. „Continuăm strategia de conștientizare a importanței protecției mediului, cea mai importantă componentă fiind educația tinerilor în spiritul ecologic. Formarea unor abilităţi de viaţă responsabile faţă de mediu, adoptarea iniţiativei individuale şi de grup, precum şi dezvoltarea creativităţii sunt obiective care încurajează elevii în găsirea de soluţii pentru rezolvarea problemelor legate de mediu la nivel local şi naţional”, a declarat Bogdan Gheorghe Trif, director executiv APM Sibiu. Concursul s-a desfășurat pentru două categorii de studii: gimnaziale și liceale.
Un juriu format din Daniela Muntean, inspector activități extrașcolare, prof. Lucia Grosu, de la Colegiul Național Brukenthal, prof. Roxana Teleabă de la Palatul Copiilor Sibiu și consilier Tania Alecu, reprezentant APM Sibiu au ales proiectele câștigătoare. Acestea aparțin Liceului „Gustav Gundisch” Cisnădie, clasa a VII-a, elevele Alexandra Olaru și Elisa Parasca obținând locul I și Colegiului Ëconomic „Gheorghe Barițiu”, clasa a XI-a, elevii Cristina Lotrean și Dragoș Vlad, care au obținut de asemenea, premiul I. Ei vor participa la faza națională a concursului, care se va desfășura în tabăra din Muncel, județul Iași. Câștigătorii locului I au primit de la APM premii constând în diplome de merit, 2 biciclete pentru elevii de liceu și 2 skateboard-uri pentru cei de gimnaziu, iar cei care au câștigat locurile II și III au primit rachete de tenis și corturi.
APM Sibiu a mai organizat în 7 iunie Concursul interdisciplinar – ediția a IV-a, (sport, executarea de postere, proba teoretică din legislația de mediu, eseu), adresat elevilor din clasele VIII-XII din jud. Sibiu, la Liceul Tehnologic din Cisnădie, la care APM Sibiu a înmânat premiul I echipei câştigătoare alcătuită din 3 elevi, care a constat în 3 biciclete. „Premiile acordate vor să scoată în evidență dorința noastră pentru ca tinerii să desfașoare cât mai multe activități în aer liber, lucru benefic atât pentru sănătatea lor cât și pentru mediu”, a âncheiat Bogdan Gheorghe Trif, director executiv APM Sibiu.