80 de etnologi, sociologi, antropologi și muzeografi din ţară şi din străinătate și-au dat întâlnire, în aceste zile, în Muzeul ASTRA, pentru a dezbate teme precum „Hrană gătită, hrană povestită”, „Comunități minoritare” sau „Tradiții și Sărbători (re)inventate”.
Acestea sunt doar trei din cele 12 subiecte din agenda Conferinței Anuale a Asociației de Științe Etnologice din România (ASER), eveniment aflat la cea de-a XV-a ediție și care se desfășoară între 6-8 noiembrie.
Conferința Anuală a Asociației de Științe Etnologice din România (ASER)are loc în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, respectiv în Pavilionul Muzeal Multicultural, la Centrul ASTRA pentru Patrimoniu, și Hostel Diana.
„Participanții reprezintă muzee, institute de cercetare şi din instituţiile de învăţământ superior, care prezintă din perspectivă etnografică, istorică şi antropologică problemele etnomuzeologiei şi etnografiei româneşti şi europene, realităţile rurale din teren şi preocupările cu privire la patrimoniul naţional material şi imaterial. Aceștia vor aborda teme despre conservarea, promovarea şi valorificarea patrimoniului etnologic în muzee, arhive şi colecţii private, dar şi participarea la proiecte comune de cercetare şi evaluare a patrimoniului etnologic din România, considerat un important vector de integrare europeană”, spun organizatorii.
Evenimentul este organizat de Muzeul ASTRA, în parteneriat cu Asociaţia de Ştiinţe Etnologice din România. Conferinţa este parte componentă a programului de cercetare a Muzeului ASTRA şi de valorificare ştiinţifică a patrimoniului etnologic.