10.2 C
Sibiu
vineri, aprilie 26, 2024

„Grădina verde a școlii noastre” proiect ecologic la Școala Gimnazială Nr. 8

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

La nivelul Școlii Gimnaziale nr.8 din Sibiu, în ultimele două din luna Martie s-a desfășurat proiectul ecologic  „Grădina verde a școlii noastre”. Acesta a fost coordonat de directorul școlii Carmen Mitrea Voinea, de învățătorii claselor primare și de diriginții ciclului gimnazial.
Proiectul acestei școli a constat în amenajarea spatiilor verzi aflate în incinta instituției de învățământ, alături de profesori, părinți și bunici. Organizați pe clase au lucrat pe parcele, mai întâi curățind terenul și pregătindu-l pentru plantare, apoi plantând arbuști și flori. Dincolo de faptul că au petrecut timp în aer liber, au avut parte de educație ecologică și au învățat că trebuie să iubească mediul înconjurător, au exersat și activitatea de a fi voluntar.
„În acțiunea de educare, un rol important îl are formarea unei gândiri ecologice despre lume. Pentru atingerea acestui țel, este important a sădi în mintea și sufletul fiecărui cetățean al societății, conceptul că omul ca specie biologică, este dependent de natură și că nu poate trăi în afara ei. Şcoala are menirea de a organiza și desfășura o vie și susținută mișcare de educație ecologică și protecție a mediului, iar elevii sub îndrumarea cadrelor didactice pot și trebuie să formeze marele detașament de apărători ai naturii. Adevărata educație ecologică își va atinge scopul numai când se va reuși ca elevii – cetățenii de mâine – să fie convinși de necesitatea ocrotirii naturii și să devină factori activi în acțiunea de conciliere a omului cu natura. Fiecare elev trebuie să se transforme într-un ocrotitor conștient al acestor lăcașuri de natură” , spune directorul Carmen Mitru Voinea.


 

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

FOTO: 5 suporteri ai Petrolului și-au bătut joc de clădiri și pasaje din Sibiu

Mai mulți suporteri ai formației Petrolul Ploiești vor fi amendați drastic pentru că au mâzgălit unele clădiri din Sibiu.După...

Locuri de muncă

spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect