16.8 C
Sibiu
joi, mai 2, 2024

Lecţii despre bani pentru copii, în sediul BNR Sibiu

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Copiii au putut vizita sediul BNR din Sibiu şi au învăţat să economisească, dar mai ales să înţeleagă banii, din mai multe filmuleţe de educaţie financiară. Cu ocazia sărbătoririi a 139 de ani de la înființarea Băncii Naționale a României (17 aprilie 1880), instituţia şi-a deschis miercuri porţile pentru cei interesaţi de istoria, arhitectura şi filosofia instituţiei, eveniment care a coincis şi cu programul şcolar „Săptămâna Altfel”.
La Sibiu, sediul B.N.R. din clădirea fostei bănci „Albina” de pe str. Mitropoliei nr. 16 s-a lăsat explorat de elevii de gimnaziu, de studenţii economişti şi de publicul larg.
„Clădirea în care ne aflăm a fost sediul primei bănci cu capital românesc din Transilvania, banca Albina, deschisă în 1872, cu 8 ani mai devreme decât Banca Națională din Regatul României”, a declarat un funcţionar dinaintea elevilor mai multor clase ale Liceului Tehnologic „Ioan Lupaş” din Sălişte, care au luat loc pe scaunele din foaier şi au urmărit mai multe prezentări de educaţie financiară.
Cei mici au învăţat ce sunt banii, cum pot fi folosiţi, schimbaţi şi economisiţi, care este povestea Băncii Naţionale a României şi a băncii Albina din Transilvania dinaintea Marii Uniri, ce elemente deosebesc o bancnotă autentică de una falsă, cum a evoluat sistemul monetar românesc şi ce presupune trecerea la moneda unică europeană (programată pentru anul 2024).
Participanţii au putut urmări filmuleţe amuzante şi utile, accesibile vârstei şi nivelului lor de înţelegere, au fost invitaţi la o discuţie liberă şi au primit în dar materiale de promovare (pliante, pixuri). Totodată, au învăţat să acceseze site-ul www.bnr.ro pentru mai multe informaţii de istorie a BNR sau educaţie financiară, putând descărca de acolo chiar şi jocuri educative destinate telefoanelor cu Android sau iOS.
La finalul vizitei, gazdele au oferit concluzia zilei, prin următorul proverb: „Banii nu aduc învățătura, însă învățătura poate aduce banii”.

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

Camelia Constantinescu: ”Am vrut să miroasă casa bunicilor iar a ceară de albine”

Casa ce miroase a ceară de albineCa să ne dăm seama cum arată o lumânare făcută din ceară de...

Locuri de muncă

spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect