16.8 C
Sibiu
joi, mai 2, 2024

Bobocii ULBS au fost întâmpinaţi la Sibiu în “Aula oraşului”, Piaţa Mare

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Studenții sibieni, părinți și cadrele didactice au participat, marți, 30 septembrie la deschiderea anului universitar 2014-2015 în Piața Mare a Sibiului, numită de primarul Klaus Iohannis, prezent la ceremonie, “Aula oraşului-un loc încărcat de istorie şi cultură”.
Peste 5000 de ”boboci„ de la Universitatea ”Lucian Blaga” și Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu”, au fost întâmpinaţi de cadrele didactice care le vor deveni mentori în viaţa universitară, dar şi de oficialităţile oraşului, care le-au transmis mesaje de susţinere în faţa unei noi etape din viaţa lor.
Rectorul ULBS, Ioan Bondrea, le-a urat studenţilor ca ”ceea ce vor învăța de la cadrele didactice să folosească şi în viitor, în găsirea unui job adecvat”. Bondrea le-a mulţumit şi părinţilor care au avut încredere în alegerea copiilor de a veni la universitatea sibiană, dar şi companiilor care, de ani de zile, asigură stagii de practică şi formare a studenţilor din băncile Universităţii “Lucian Blaga”.
“Nu pot să nu mulţumesc companiilor pentru sprijinul pe care îl acordă universităţii, astfel încât acest parteneriat câştigător să dea rezultate: adică specialişti pentru viaţa reală”, a mai spus Ioan Bondrea.
Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, i-a sfătuit pe studenţi să studieze pentru competenţe şi nu pentru “o diplomă pe care să o pună în sufragerie”, asigurându-i că, în acest caz, Sibiul le garantează un loc de muncă.
“Deschiderea anului universitar este, pentru Sibiu, de fiecare dată, o zi de sărbătoare. Astăzi este un eveniment special pentru că nu se face doar deschiderea anului universitar într-o Aulă, ci, în ceea ce am putea numi Aula oraşului, Piaţa Mare- loc încărcat de istorie şi cultură. Pentru Sibiu, universităţile au fost dintotdeauna poate cei mai importanţi parteneri şi, cu siguranţă, în ultimii 14 ani am dat o greutate deosebită acestui parteneriat. O naţiune nu poate să fie, pe termen mediu şi lung, mai bună decât sistemul ei de educaţie. Şi, o comunitate nu poate să fie, pe termen mediu şi lung, mai respectată decât îşi respectă ea şcolile şi universităţile … Studenţilor, sau celor care din această toamnă deveniţi studenţi, vă spun: Nu studiaţi pentru o diploma frumoasă de pus în sufragerie! Studiaţi pentru competenţele pe care doriţi să le aveţi la sfârşitul studiilor, pentru că veţi fi şi veţi dori să fiţi membri valoroşi ai societăţii noastre. Veţi dori şi veţi găsi un loc de muncă foarte bun atunci când vă concentraţi pe conţinut şi nu pe formă!”, a spus Klaus Iohannis.
Şi cei mai merituoşi boboci, după mediile cu care au devenit studenţi, au urcat pe rând pe scena special amenajată pentru acest eveniment şi le-au transmis colegilor de mâine gândurile lor la început de viață universitară.
“Acest moment reprezintă pentru noi un adevărat prag de trecere, de iniţiere spre o nouă perioadă a vieţii noastre, cea de studenţie – o perioadă însoţită de emoţii, dar şi de curiozitate şi speranţă. Ni se deschide în faţă un timp al formării, pe care ne-o dorim a fi deopotrivă profesională şi morală. Viitorul începe astăzi şi cred că fiecare dintre noi are potenţialul să devină un lider al zilei de mâine şi să concentreze în jurul său o lume întreagă”, au fost cuvintele adresate de Ileana Gorjan colegilor săi studenţi.
La ceremonie au fost prezenţi şi Ministrul delegat pentru învățământul superior, Mihnea Costoiu, prefectul de Sibiu, Ovidiu Sitterli şi preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea.
Ceremonia s-a încheiat cu intonarea imnului studențesc ”Gaudeamus igitur!”, şi a urmat un concert susţinut de trupa Zdob și Zdub.

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

Camelia Constantinescu: ”Am vrut să miroasă casa bunicilor iar a ceară de albine”

Casa ce miroase a ceară de albineCa să ne dăm seama cum arată o lumânare făcută din ceară de...

Locuri de muncă

spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect