10.2 C
Sibiu
marți, noiembrie 26, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Actualizarea Bisericii – Biserica 4.0, în dezbaterea tinerilor de la ITO 2018

Cele mai citite

Tinerii participanți la Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși (ITO) au avut ocazia să-și exprime părerea în legătură cu câteva aspecte prestabilite de organizatori. Temele de discuție au fost „Nevoia mea de Biserică – între reflex și realitate”, „Updatarea/Actualizarea Bisericii: Biserica 4.0”, „Nevoia de dezvoltare personală: Poate fi Biblia manual de dezvoltare Personală?”, „Biserica: validarea fericirii/mântuirii”.
Workshop-urile desfășurate în intervalul orar 10.30-12.30, în cadrul a cinci instituții de învățământ  (Școala Gimnazială nr. 1; Școala Gimnazială nr. 4; Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”; Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”; Colegiul Național „Octavian Goga”) au început cu rostirea unei scurte rugăciuni și au continuat cu un joc de cunoaștere, pentru a oferi participanților șansa să socializeze mai ușor. Tinerii au discutat despre pasiunile lor, despre viitor, dar și despre ei înșiși – ca un nucleu a unei lumi aflate într-o continuă schimbare. Aceștia au fost împărțiți în patru grupe, fiecare echipă tratând unul dintre subiectele menționate anterior.
Concluziile la care au ajuns împreună în urma dezbaterii o parte din participanți, aflați la Colegiul Național „Octavian Goga” au fost: pentru tineri este important să-și dorească să atingă fericirea și să înțeleagă faptul că succesul poate fi o componentă a ei, dar nu și o garanție; este necesară updatarea Bisericii și înclinația acesteia spre nevoile unui tânăr; fără a primi o educație religioasă, este greu să îți găsești adevăratele coordonate ale existenței.
La final, profesorul care a moderat discuția le-a transmis iubitorilor de ortodoxie un mesaj aparte. Le-a împărtășit gândul că sunt două verbe mari în viața noastră: „a avea” și „a fi”. Societatea ne îndeamnă să ne gândim la „a avea”, iar noi ne supunem acesteia. Este foarte important să ne gândim măcar o dată pe zi la „a fi”, la „cine sunt?” și „ce vreau să fiu?”.
ITO 2018 continuă cu o conferința „Unitate. Credință. Neam. De 100 de ori România” susținută de domnul ambasador Emil Hurezeanu și de părintele Constantin Necula la ora 17, la Sala Transilvania.

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

Profesorul Corvin Lupu despre succesul neașteptat a lui Călin Georgescu și curentele naționaliste/suveraniste și extremiste din România. Implicațiile asupra Sibiului de astăzi

Profesorul Corvin Lupu nu este surprins în totalitate de succesul lui Călin Georgescu, din primul tur al alegerilor prezidențiale...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect