7.9 C
Sibiu
marți, noiembrie 26, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Copii mai sănătoși printr-un proiect Erasmus la Turnu Roșu

Cele mai citite

În săptămâna 29 mai – 02 iunie, în cadrul proiectului Healthy Kids, finanțat prin Programul Erasmus+, a avut loc a doua activitate transnațională de formare pe termen scurt a parteneriatului strategic pentru susținerea schimbului de bune practici în domeniul școlar, între profesori din școala EDIFACOOP – Cooperativa de Educação do Indivíduo, Formação e Apoio, CRL din Braga, Portugalia și țările partenere.

La această mobilitate au participat câte patru profesori din toate cele șase țări partenere: Spania, Polonia, Portugalia, România, Grecia, Italia și țara coordonatoare Turcia. Centrul Școlar de Educație Incluzivă Turnu Roșu a fost reprezentat de dir. prof. Miron Mihaela, prof. Șofîlcă Anda, prof. Dudaș Nela și prof. Năgăra Ramona.

Timp de cinci zile profesorii au desfășurat activități interesante pe temele alimentației sănătoase și a importanței activităților sportive în viața de zi cu zi.

Întâlnirea de proiect a debutat, ca de obicei, cu vizitarea instituției, urmat de discursul directorului școlii gazdă, care a adresat un cuvânt de bun venit tuturor participanților. Fiecare școală parteneră a pregătit o prezentare care a vizat obiceiurile alimentare ale elevilor și printr-un Buletin de știri s-a prezentat munca din primul an de proiect a fiecărei țări participante în proiect. Țara gazdă a invitat doi specialiști ( un medic pediatru specializat în nutriție și un profesor de sport) care au pregătit un workshop intitulat Beneficiile unui stil de viață sănătos. Informațiile primite de la cei doi specialiști au fost bine venite și au fost completate perfect printr-un filmuleț sugestiv.

Pe parcursul săptamânii profesorii au învățat/exersat să gătească mâncăruri tradiționale și sănătoase specifice Portugaliei.

Elevii au pregătit o demonstrație sportivă cu coarda, care din 2001 a devenit sport național. Profesorii participanți au exersat și ei diferite activități sportive: sărituri cu coarda, exerciții cu cercurile, sărituri la trambulină, parcurgerea unui traseu dat, șotron, mersul pe tricicletă pe traseu prestabilit, etc.

Pentru a le cunoaște mai bine tradițiile și obiceiurile, a fost organizată o seară culturală, unde s-a prezentat un program artistic de dansuri și cântece tradiționale portugheze, s-au exersat 2 dansuri populare portugheze de către toți participanții și s-au servit mâncăruri specifice zonei/țării.

Pe parcursul zilelor petrecute în Portugalia au fost vizitate diverse obiective turistice din regiune,au fost atinse obiectivele propuse pentru a doua activitate transnațională de formare pe termen scurt a parteneriatului strategic pentru susținerea schimbului de bune practici în domeniul școlar. Gazdele au organizat activitățile în așa fel încât totul să se desfășoare într-o atmosferă caldă, relaxantă și în același timp profesională.

La finalul activității de formare profesorii implicați au primit Certificate de participare.

În luna octombrie 2017, în Polonia, va avea loc a doua reuniune de proiect. Aceasta va viza evaluarea activităților din primul an de proiect și pregătirea următoarelor activități.

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

„Certitudinile” lui Călin Georgescu: Sucurile conțin nanocipuri, iar omul nu a ajuns la Lună. Ce spune despre piramidele din Egipt

Câștigătorul primului tur al alegerilor prezidențiale din țara noastră, Călin Georgescu, a declarat recent într-un podcast că sucurile carbogazoase...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect