6.3 C
Sibiu
miercuri, noiembrie 27, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Florin Simtion: „Nu mă gândeam că pot urca atât de sus, însă mereu mi-am dorit să fiu bun la ceva”

Cele mai citite

Florin Simtion va fi probabil unul dintre cel mai talentați ingineri sau grafic designeri, în funcție de ce va alege el. De ce? Pentru că asta își dorește. Anul trecut a obținut locul II la Olimpiada Națională de Fabricare a Produselor din Lemn, iar anul acesta s-a întors acasă cu mențiune. Un copil simplu, provenit dintr-o familie modestă, care a luptat și a reușit să se autodepășească. Iubitor de rock alternativ, de artă fotografică, de proiectare, design și cinematografie, uimește prin imaginația sa și prin dorința lui de a descoperi. „Este un copil autodidact. A venit la noi după clasa a X-a, dintr-un liceu teoretic și a reușit în mai puțin de doi ani, să-i depășească pe ceilalți colegi. […] Îi place foarte mult rock-ul și este un elev studios și serios. Orice explicație i-am dat, până nu se lămurea că așa este, nu puteam trece mai departe”, spune Anca Mihaela Sultanu, director al Liceului Tehnologic „Avram Iancu din Sibiu”.   

Florin s-a născut în Cisnădie, la 16 martie 1994. A urmat cursurile Școlii Generale Nr.1 și ale Liceului Teoretic „Gustav Gundisch” din localitate, după care, destinul și-a pus amprenta pe viitorul lui. „Inițial am intrat la liceul Gustav Gundisch, profilul contabilitate. Îmi plăcea, dar am simțit că nu-i ceea ce aș vrea eu să fac, așa că, m-am mutat la Liceul „Avram Iancu”. Îmi suna bine profilul – „tehnician în amenajări interioare”. Îmi place să desenez, iar desenul tehnic, pe care îl fac la școală, îmi place și mai mult.” Cu alte cuvinte, talentul lui Florin constă în a reda, conform standardelor, desenul unui produs sau al unei părți a produsului. Se folosește de grafica plană, pentru a crea informațiile necesare fabricării sau asamblării acestuia. Florin a participat la mai multe concursuri și competiții – la Infoliceeanul, un concurs județean de informatică, a obținut locul I în anul 2012 și mențiune, un an mai târziu. Cu echipa a participat la „48 for Teens”, un concurs adresat tinerilor liceeni, pasionaţi de realizarea de scurtmetraje. Odată intrați în concurs, sunt împărțiți pe echipe și au la dispoziţie 48 de ore pentru a realiza (a concepe, filma și edita) un film de scurt metraj bazat pe o temă comunicată în ziua începerii concursului. S-au clasat pe locul 5. Participarea și reușitele la Olimpiadele Naționale l-au inspirat pe Florin. „ După ce am venit de la olimpiade, am avut dorința să mă apuc de învățat „graphic design”, „Photoshop”, la care mai am încă de învățat, dar și alte programe de editare foto. Încerc să mă descopăr și să-mi cultiv pasiunile.”  Tot în această idee a participat la „Școala de vară” organizată anul trecut de Universitatea „Lucian Blaga”, unde s-a dovedit a fi cel mai bun fotograf. În urma acestei experiențe, Florin a obținut o diplomă de excelență de la Universitate și promisiunea de a fi fotograful taberei de anul acesta. Tot el este cel care a făcut și filmul de încheiere al unei noi generații a Liceului „Avram Iancu” și de care directorul Anca Mihaela Sultanu este foarte mândră.

„Doar cei care pot vedea invizibilul pot crea imposibilul”

Florin a terminat liceul, iar Bacalaureatul, pentru care se pregătește intens, bate la ușă. După ce va da cu succes acest examen își dorește să urmeze Facultatea de Inginerie și să se specializeze pe roboți sau proiectare, iar pe lângă acestea să facă și cursuri de fotografie, cinematografie și design. Marele său vis este de a deveni un foarte bun inginer sau grafic designer. În timpul liber îi palce să învețe lucruri noi. Așa și-a descoperit pasiunile pentru fotografie, programare sau cinematografie. Nu are neapărat o mâncare preferată, însă poate spune cu certitudine că nu suportă ciorbele. Mănâncă însă cu plăcere și oricând o lasagna bună. Filmul preferat este „Sherlock Holmes” și spune că-i place designul, pentru că poate schimba ceva. „Văd câteodată lucrări foarte ciudate, urâte și tot timpul aș vrea să le modific, să le fac să arate mai bine.” Este mândru de rezultatele sale la Olimpiadele Naționale și le este recunoscător profesorilor care l-au susținut, printe care și directoarea liceului: „Au crezut în mine. Eu, sincer, nu mă gândeam că pot urca atât de sus, însă mereu mi-am dorit să fiu bun la ceva”. Care este cea mai bună caracteristică a lemnului în viziunea lui Florin? „Esteticul, eleganța, așa consider eu. Este folosit mai peste tot. Apreciem mobila din lemn, iar cele mai elegante mașini au bordul din lemn. De fapt, produsele din lemn, lucrate impecabil, sunt scumpe din toate punctele de vedere.” Unul din citatele preferate? „Doar cei care pot vedea invizibilul, pot crea imposibilul”. 

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

VIDEO: Contract de 5 milioane de lei pentru dotarea școlilor din Mediaș

Miercuri a fost semnat la sediul municipalității medieșene un nou contract de achiziție din cadrul proiectului de dotare a...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect