-4.8 C
Sibiu
marți, noiembrie 19, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Salon de inventică la AFT – rezolvări la problemele de zi cu zi

Publicitate electorală

spot_img
Cele mai citite

Salonul Naţional cu Participare Internaţională a Inovării şi Cercetării Ştiinţifice Studenţeşti – Cadet INOVA’17 a adus la Academia Forțelor Terestre unele dintre cele mai interesante proiecte din mai multe colțuri ale lumii.
43 de invenții au fost înscrise la salonul de inventică, desfășurat la Academia Forțelor Terestre din Sibiu la sfârșitul săptămânii trecute. Cadet INOVA 2017 a prezentat vizitatorilor și juriului de specialitate invenții, inovații și cercetări științifice, create de participanți din 25 de instituții din 4 zone ale planetei.
„Cadet INOVA’17 este un eveniment desfășurat sub Înaltul Patronaj al Forumului Inventatorilor Români, inclus în Agenda Culturală a Sibiului și cofinanțat de Primăria municipiului Sibiu și Consiliul Local Sibiu. Au fost înscrise 43 de invenții, inovații și cercetări științifice, aparținând participanților din 25 de instituții de învățământ superior și instituții de cercetare din România, Rep. Moldova, Malaezia și Taiwan”, a declarat Elena Andrei, referent de specialitate AFT.
Salonul a fost împărțit pe mai multe secțiuni, precum robotică, tehnologia informației, știința materialelor, automobile, tehnică militară și cosmetică. Aceasta din urmă a avut rolul de a aduce un omagiu Anei Aslan, fondatoarea primului institut de gerontologie și geriatrie din lume.
„Anul acesta salonul a fost organizat sub egida doamnei profesor Ana Aslan, ca model fără vârstă de inventator pentru tinerele și mai puțin tinerele generații. Am prezentat o trecere în revistă a activității doamnei profesor Aslan, a inventării unei metode de tratament originală pentru persoanele în vârstă, a creării primului institut de geriatrie din lume, în 1952, și a fundamentării a două discipline importante, geriatria și gerontologia”, a spus Gabriel Prada, șeful catedrei institutului Ana Aslan.
În ceea ce privește salonul de inventică, Forumul Inventatorilor Români sprijină activitatea tinerilor. Victor Sandu, președintele forumului, spune că toate aceste proiecte sunt importante pentru evoluția oamenilor.
„Este foarte important să promovăm tot ceea ce înseamnă creativitate la nivelul țării, pentru că este resursa cea mai importantă pe care o avem la dispoziție și e foarte ușor de exploatat. Practic aducem față în față cercetători, inventatori și studenți pentru a evidenția ceea ce se poate face la nivel militar și nu numai. Noi tragem un semnal de alarmă și încercăm să arătăm lumii că putem face ceva bun. Realizările noastre de astăzi pot fi rezolvări ale problemelor pe care le întâlnim în viața de zi cu zi și reușim prin astfel de evenimente să promovăm această idee de creativitate și inovare”, a explicat Victor Sandu.
Salonul Naţional cu Participare Internaţională a Inovării şi Cercetării Ştiinţifice Studenţeşti – Cadet INOVA’17 a ajuns la cea de-a doua ediție.


În aceeași perioadă s-a desfășurat și cea de-a XXII-a ediţie a  Sesiunii de Comunicări a Cercurilor Ştiinţifice Studenţeşti cu participare internaţională – SECOSAFT 2017. 
La ediţia din acest an a sesiunii de comunicări s-au înscris 224 de autori, studenţi şi masteranzi ai universităţilor din România, Bulgaria, Ungaria şi  Polonia şi au fost elaborate un număr de 161 de lucrări ştiinţifice pe următoarele secţiuni: ştiinţe militare, securitate şi relaţii internaţionale, management şi economie, ştiinţe socio-umane drept şi administraţie publică, ştiinţe fundamentale şi tehnice şi limbi străine.

Foto: Petrică Maxim

Publicitate

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

VIDEO: De la Dani Mocanu pentru Nicolae Ciucă, fără număr: „Să vă luați cu generalul n-aveți minte/ În curând o să vă fiu președinte”

Luni seara, manelistul Dani Mocanu i-a dedicat o melodie lui Nicolae Ciucă, candidatul PNL la alegerile prezidențiale.În doar câteva...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect