fbpx
Acum citesti:
Muzeul Național Brukenthal este gazda Muzeului Cămărilor Românești
Intreg articolul 2 minute de lectura

Muzeul Național Brukenthal este gazda Muzeului Cămărilor Românești

Sibienii care nu au reușit să viziteze astăzi Muzeul Național Brukenthal și să deguste bunătățiile pregătite în cadrul evenimentului Muzeul Cămărilor Românești mai au ocazia până la finalul acestei săptămâni. În orașul de peste cibin are loc pentru prima dată un muzeu culinar de tip pop-up care arhivează și descrie evoluția preparatelor cu specific românesc. Evenimentul a fost inspirat de călătoria Căutătorilor de Cămări- Chef Florin Dumitrescu și Andrei Aradits. Iar, astăzi sibienii au avut ocazia să deguste din preparatele pregătite de acești doi bucătari.

„Muzeul Cămărilor Românești este primul muzeu de tip pop-up organizat pentru prima dată în România. Prin intermediul acestuia veți avea ocazia să mirosiți, să degustați produse și să ne cereți sfaturi. Acest tur are loc în patru mari orașe din țară. Este de fapt un demers prin care încercăm să aflăm care mâncare este specifică românilor, ce ne definește culinar. Am observat că în Sibiu se simte foarte tare influența sașilor.”, a spus chef Florin Dumitrescu.

 

Muzeul Cămărilor Românești va integra două zone principale: zona de muzeu și cea de degustare. Carismaticii masterşefi Florin Dumitrescu și Andrei Aradits le-au împărtăşit sibienilor experienţe din călătoria lor prin bucătăriile din Moldova, Transilvania şi Ţara Românească.

„În primul rând este de felicitat acțiunea  aceasta a conducerii Muzeului Național Brukenthal. Consider că este o experiență benefică pentru toți iubitorii de gastronomie.”, a spus Ioana.

Muzeul Cămărilor Româneşti şi-a deschis pentru prima oară porţile în Bucureşti, în perioada 8 – 10 septembrie. Ultima locaţie va fi la Cluj în perioada 10-12 noiembrie, la Bastionul Croitorilor. Pentru a se bucura gratuit de turul asigurat de ghizi specializați, toți cei interesați trebuie să se înscrie pe site-ul evenimentului www.surprize.lidl.ro/camaranoastra.

 

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.