9.1 C
Sibiu
sâmbătă, aprilie 27, 2024

Sibiul va fi Regiune gastronomica europeana, in 2019

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Sibiul va in 2019 Regiune Gastronomica Europeana alaturi de Egeea de Sud. Cele doua comunitati si-au prezentat joi dimineata canditaturile in fata comisiei, in cadrul unei ceremonii care a avut loc la Casa Albastra.
La eveniment au participat mai multe oficialitati. pledoaria Sibiului a fost deschisa de catre prefectul Cristian Roman.
”A construi o comunitate responsabilă, bazată pe o economie locală prosperă înseamnă perseverență pe termen lung și alegeri bine făcute. În anul 2007, Sibiul a fost Capitală Culturală Europeană, iar în 2019 vom putea să reluăm această experienţă, punând în lumină o altă caracteristică zonală. Consider că este esenţial să asigurăm o continuitate pentru promovarea produselor cu specific local, pentru că arta culinară va merge mână în mână cu dezvoltarea turismului, fapt care va aduce beneficii pentru toate ramurile economiei locale. Branduri specifice judeţului nostru precum telemeaua, pateul, pâinea sau salamul de Sibiu vor avea şansa să capete o şi mai mare notorietate prin conferirea titlului Sibiu, Regiune Gastronomică Europeană. Cred că succesul proiectului Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană depinde de implicarea fiecăruia dintre noi – fie din postura de reprezentanţi ai administraţiei locale, fie ca producători sau fermieri ori pur şi simplu ca participanţi la evenimentele cu specific gastronomic ce vor fi organizate pentru promovarea artei culinare sibiene”, a susţinut Cristian Roman în cadrul evenimentului.
Candidatura judeţului Sibiu a fost susţinută de Eugen Iordănescu, Directorul General al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Sibiu şi Alin Chipăilă, Preşedintele Asociaţiei Judeţene de Turism Sibiu.
La final, juriul a anunţat că Regiunea Sibiu va fi în anul 2019 Regiune Gastronomică Europeană, alături de Regiunea Egeea de Sud (Grecia).
“Mă bucur că juriul a deliberat în favoarea Sibiului, dându-ne şansa să demonstrăm că regiunea noastră este strălucitoare nu doar din punct de vedere cultural, ci are şi un potenţial gastronomic de talie europeană!”, a declarat prefectul Cristian Roman după ce juriul a anunţat rezultatul.
 
 

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

Duminica Floriilor. Tradiții și însemnătate. Cum petrec Întâmpinarea Domnului sătenii din Sebeșu de Jos

Mai sunt câteva zile până la sărbătoarea Sfintelor Paști. Duminica aceasta, 28 aprilie, creștinii ortodocși sărbătoresc Duminica Floriilor sau...

Locuri de muncă

spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect