7.9 C
Sibiu
miercuri, noiembrie 27, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Mâine sibienii pot vizita Centrul Meteorologic

Cele mai citite

Joi, 23 martie, cu ocazia Zilei Mondiale a Meteorologiei, sibienii sunt aşteptaţi la sediul Centrului Meteorologic Transilvania Sud Sibiu, str. Someşului nr. 49 şi la Staţia Meteorologică Judeţeană Sibiu, str. Alba Iulia (lângă Aeroport). În cele două locații se organizează „Ziua Ușilor Deschise”, iar între orele 09:00 – 15:00 vor avea posibilitatea să urmărească cum se elaborează în timp real prognozele meteorologice şi transmisiile satelitare şi RADAR, ce monitorizează evoluţia norilor şi a fenomenelor meteorologice.

Ziua Mondială a Meteorologiei este sărbătorită în fiecare an, la 23 martie, marcând intrarea în vigoare, în anul 1950, a Convenţiei Organizaţiei Meteorologice Mondiale (OMM).

Mesajul Mioarei E. Fodor, director CMR Transilvania Sud – Sibiu

„Cu ocazia Zilei Mondiale a Meteorologiei – 23 martie – având tema „Să înţelegem norii” doresc să exprim, din partea conducerii Centrului Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu, aprecierea noastră tuturor colegilor din cele 6 judeţe – Alba, Mureş, Harghita, Covasna, Braşov şi Sibiu care contribuie activ la realizarea obiectivelor cheie, având meritul de a promova prognoze în timp real.

Mesajul Secretarului – General al Organizaţiei Meteorologice Mondiale (OMM), Petteri Taalas, cu prilejul Zilei Mondiale a Meteorologiei 2017 este inspirat de importanţa şi de rolul vital al norilor în reglarea bilanţului energetic al Terrei, în evoluţia climei şi a vremii, în circuitul apei în natură, în modelarea impactului schimbărilor climatice şi în evaluarea disponibilității resurselor de apă, şi nu în ultimul rând, în modul în care, de-a lungul anilor, norii au influenţat artişti, scriitori şi istorici.

Norii au fost clasificaţi şi ilustraţi în numeroase Atlase, începând cu sfărşitul secolului IX, dar cea mai importantă colecţie, o reprezintă Atlasul Internaţional al Norilor” care este lucrarea de referinţă cea mai documentată şi mai cuprinzătoare folosită pentru identificarea norilor, ultima oară editat acum 30 ani. O nouă ediţie însă, se va lansa în acest an, iar ediţia din 2017 va fi, în principal, un produs digital online. Acesta este un adevărat tezaur, compus din sute de imagini cu nori, incluzând câteva clasificări care cuprind norul de tip volutus – un nor-rulou, trena de condensare – o trenă de vapori de apă produsă uneori de către avioane, şi norul asperitas – un nor ondulat. În plus, Atlasul conţine informaţii importante despre alte fenomene meteorologice deosebite, aşa cum sunt curcubeele, halourile, vârtejurile de zăpadă şi căderile de grindină.

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

Spectacol grandios de Ziua Națională la Sibiu. Nicolae Furdui Iancu, Mariana Anghel, Ionuț Dolănescu și Andra printre invitați

Nicolae Furdui Iancu și Tudor Furdui Iancu, Mariana Anghel sau Andra sunt printre invitații spectacolului de Ziua Națională de...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect