Nici nu s-a uscat bine cerneala pe decretul de numire a noului ministru de finanțe Dan Vîlceanu, că au și apărut informațiile care dau peste cap socotelile lui Florin Cîțu. G4Media susține că parlamentarul PNL a fost anchetat de DNA, iar firma familiei este suspectată că a făcut evaziune fiscală.
Noul ministru de finanțe Dan Vîlceanu a fost cercetat penal într-un dosar în care era acuzat de evaziune fiscală. El a fost scos de sub urmărire penală, dar părinții lui, firma pe care aceștia o au și în care a lucrat și ministrul este în continuare subiectul cercetărilor. Totul a plecat de la o serie de descoperiri ale ANAF Gorj, care a găsit o serie de documente suspecte în contabilitate firmei.
Parchetul General a clasat în 8 februarie dosarul în care Dan Vîlceanu, noul ministru al Finanțelor, era acuzat de evaziune fiscală, potrivit unui răspuns oficial al instituției pentru G4Media.ro. Motivul clasării: fapta nu există. Dan Vîlceanu a avut calitatea de suspect în dosarul clasat, potrivit Parchetului General: ”Cercetările s-au efectuat cu urmărirea penală dispusă faţă de suspect”.
Pe de altă parte, Parchetul General a disjuns dosarul în ceea ce privește alte persoane și l-a declinat la alt parchet, potrivit răspunsului oficial remis G4Media.ro.
În dosarul de evaziune fiscală au fost vizaţi deputatul PNL Dan Vîlceanu, numit ministru al Finanţelor, şi firma părinţilor lui, Trefo SRL din Rovinari. Dosarul a plecat de la un control al ANAF Gorj. Inspectorii au sesizat Parchetul Tribunalului Gorj, iar, ulterior, cazul a fost declinat la Parchetul General, dată fiind calitatea de parlamentar a lui Dan Vîlceanu.
O anchetă publicată anterior de România liberă în ianuarie 2020 de un jurnalist din județul Gorj, Narcis Daju, arăta că inspectorii de la ANAF Gorj au făcut în 2019 un control la firma Trefo SRL din Rovinari, deţinută de Elisabeta Vîlceanu şi condusă de directorul Eugen Vîlceanu, părinţii deputatului PNL. Controlul a fost făcut după ce inspectorii au primit sesizări din alte judeţe privind un comportament de tip fantomă din partea mai multor firme care au livrat materie primă către Trefo Rovinari.
Inspectorii ANAF aveau suspiciuni că tranzacţiile erau fictive, erau doar pe hârtie, cu scopul de a diminua impozitul pe profit şi de a deduce TVA. Un lucru a atras atenţia inspectorilor ANAF. Facturile firmelor care livrau materie primă către Trefo erau semnate toate de persoane care se numeau Stănescu şi aveau acelaşi scris, deşi proveanu din zone diferite ale ţării.