2.2 C
Sibiu
marți, noiembrie 26, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Senatorul Sorin Ilieșiu a câștigat procesul cu ANI

Cele mai citite

Curtea de Apel București i-a dat ieri câștig de cauză lui Sorin Ilieșiu în procesul intentat ANI, după ce agenția l-a declarat incompatibil la începutul lunii martie. Decizia Curții anulează raportul emis de ANI și o obligă la plata către Ilieșiu a sumei de 1500 lei, onorariu de avocat.
Potrivit ANI, senatorul independent Sorin Ilieșiu, alături de alți 30 de senatori și deputați români, au încălcat regimului juridic al incompatibilităților, fiind suspectați de săvârșirea infracțiunii de fals în declarații. 
„Sorin Ilieșiu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19 decembrie 2012 – 11 februarie 2013, întrucât a deținut, simultan, funcția de senator și calitatea de administrator la S.C. VIDEO DIALOG S.R.L.(…) Ioan Tămâian s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 decembrie 2012 – 10 aprilie 2013, întrucât a deținut, simultan, funcția de deputat și calitatea de administrator al S.C. GLASS STAR S.R.L. și al S.C. ION ART GLASS-PRODUCȚIE S.R.L.”, se arăta în comunicatul de presă postat de ANI în 3 martie 2014.
La aflarea deciziei Curții de Apel București, senatorul Sorin Ilieșiu a declarat: ‘Este încă o dovadă că în sistemul juridic din România există judecători care dau dovadă de integritate absolută, refuzând să dea curs unor evaluări de rea-credință făcute, culmea amoralității!, chiar de Agenția Națională de Integritate. Aștept în continuare ca președintele Agenției Naționale de Integritate să-mi răspundă’.
Cu aproape zece ani în urmă, senatorul Ilieșiu a fost unul dintre reprezentanții societății civile care au militat public pentru înființarea Agenției Naționale de Integritate, în speranța evaluării corecte a integrității fiecărui demnitar.
Potrivit legii 176/2010, persoanele declarate incompatibile sunt eliberate din funcție, iar timp de 3 ani nu mai pot ocupa o funcție sau o demnitate publică. În plus, infracțiunea de fals în declarații se pedepsește, potrivit Codului Penal, cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

Cea mai mică inimă artificială din lume, creată de studenţii români, premiată la o competiție globală

Un grup de studenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi a dezvoltat cea...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect