18.1 C
Sibiu
sâmbătă, mai 4, 2024

Cristian Roman, managerul Spitalului TBC Sibiu: „Decizia ÎPS Mitropolit Laurențiu Streza va salva vieți!”

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu a transmis mulțumiri publice Mitropoliei Ardealului pentru donarea unui generator de oxigen, în condițiile în care numărul pacienților cu Covid-19 care necesită oxigenoterapie cu debite mari este, în această perioadă, deosebit de crescut.

„Decizia ÎPS Mitropolit, Laurențiu Streza, de a veni în sprijinul spitalului nostru cu acest generator de oxigen cu capacitate de 16 metri cubi va salva vieți. Volumul de oxigen consumat în prezent la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu a crescut de aproximativ 10 ori față de anii trecuți, astfel încât actuala stație de oxigen a spitalului, cu o capacitate de 6 metri cubi/oră nu mai face față. Pentru a putea asigura debitele necesare pacienților, lucrăm în paralel și cu tuburi de oxigen, însă este mult mai dificil și costisitor. Gestul pe care Mitropolia Ardealului îl face astăzi, chiar înainte de hramul Bisericuței din incinta spitalului, Sfântul Nectarie, este un sprijin real pentru bolanvii cu Covid și apreciem că medicii și Dumnezeu lucrează împreună pentru redobândirea sănătății semenilor noștri în această perioadă grea”, a declarat Cristian Roman, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu.
În prezent, la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu sunt 60 de paturi destinate tratării bolnavilor COVID, foarte mulți dintre aceștia suferind de insuficiență respiratorie severă, necesitând suport în ATI, dar negâsindu-se încă locuri disponibile în țară, pentru a fi preluați. Cazurile grave au nevoie de un consum foarte mare de oxigen, în prezent existând cazuri care necesită până la 15 l de oxigen/minut.
„Chiar dacă spitalul nostru este desemnat spital suport Covid pentru cazuri ușoare și medii, tratăm la ora actuală și numeroase cazuri grave, din cauza avalanșei de îmbolnăviri înregistrate în ultima perioadă în județul nostru, fapt ce a determinat depășirea capacității de spitalizare a Spitalului Județean și de Urgență Sibiu, unde, conform ordinului Ministerului Sănătății, sunt spitalizate cazurile severe”, arată reprezentanții Spitalului.
De la începutul pandemiei și până în prezent, în Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu au fost tratați peste 500 de pacienți Covid.

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

INTERVIU. Daniel Buzdugan: „Să ne preocupăm mai puțin de grijile de multe și să acordăm mai mult atenția lui Dumnezeu”

Orice întâlnire cu Daniel Buzdugan este ea însăși un început de bucurie. Savuros în abordare, familiar de prietenos, realizatorul...

Locuri de muncă

spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect