18.1 C
Sibiu
marți, mai 14, 2024

Amenzi de peste 13.000 de lei pentru nepurtarea măștii, în județul Sibiu

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Polițiștii sibieni au aplicat amenzi de peste 13.000 de lei persoanelor care, în ultimele 24 de ore, nu au respectat măsurile de protecție individuală impuse pe perioada stării de alertă. Sute de sibieni au fost amendați pentru nepurtarea măștii, anunță reprezentanții Prefecturii Sibiu.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Sibiu au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Scopul vizat a fost prevenirea răspândirii noului coronavirus, iar la activităţile de verificare au participat 187 de forţe ale poliției și poliției locale.

Publicitate

Astfel, au fost verificate 2.594 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse. De asemenea, au fost verificate 87 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 208 de mijloace de transport, din care 178 mijloace de transport public în comun.

Publicitate

„Ca urmare a verificărilor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 215 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 8.500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii de protecție. De asemenea, în urma verificărilor efectuate în mijloacele de transport în comun, polițiștii au fost avertizați în scris 39 de pasageri pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare a măștii de protecție, în mijlocul de transport, pe toată durata călătoriei. Pentru aceeași abatere, 23 de conducători auto au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de 2.750 de lei”, informează Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Publicitate

Potrivit acesteia, polițiștii locali sibieni au verificat 397 de persoane și au aplicat 16 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 5.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii de protecție.

Totodată, în cursul zilei de 5 noiembrie, 37 de jandarmi sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu, în zone aglomerate, piețe și stații de autobuz din municipiile Sibiu și Mediaș. Jandarmii montani au desfășurat, la rândul lor, acțiuni de verificare pe raza stațiunii montane Bâlea. „În urma desfășurării acțiunilor au fost aplicate 14 avertismente scrise și doua amenzi în valoare de 1000 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală”, precizează Ștefan.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic. Au fost verificate 2 persoane, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale. De asemenea, 2 polițiști de frontieră au efectuat o acțiune pe raza municipiului Sibiu, fiind verificate 162 persoane aflate în carantină și 49 persoane aflate în izolare.

Tot ieri, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat 5 controale la unități de alimentație publică și de vânzare cu amănuntul a produselor alimentare din județul Sibiu, fiind aplicat un avertisment.

„Reamintim faptul că organizarea de evenimentele private (nunți, botezuri, mese festive) este interzisă, iar în situația în care forțele de ordine constată că aceste interdicții sunt încălcate, vor interveni cu fermitate și vor aplica sancțiuni contravenționale. Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165”, mai transmite reprezentantul Prefecturii Sibiu.

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

S-a prelungit perioada de înscriere pentru școlile de poliție

Perioada de înscriere a candidaților la sesiunea de admitere în cele două unități de învățământ postliceal ale Poliției Române...

Locuri de muncă

spot_img

Știri pe același subiect