7.3 C
Sibiu
luni, noiembrie 18, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

NextCARDIO, un proiect medical ambițios aplicat și la Sibiu

Publicitate electorală

spot_img
Cele mai citite

Aflat în curs de implementare în cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, proiectul „Cercetare de nouă generaţie prin asistenţă computerizată în managementul patologiilor cardiovasculare – NextCARDIO“ își propune, printre altele, redactarea a patru aplicații care să fie depuse pentru finanţare în cadru programului ORIZONT2020, secţiunea Provocări ale Societăţii.

Aplicațiile care vor fi pregătite la Sibiu vor privi către viitorul tehnologiei în domeniul medical. Asta susține dr. Sherif Sultan, președintele Societății mondiale de chirurgie vasculară, cercetători implicat de asemenea în cadrul proiectului generic denumit NextCARDIO. ”Cărțile sunt depășite. Tipăritura a murit. Realitatea virtuală este cea care ne înconjoară, în jurul nostru este o grămadă de tehnologie. Tehnologii există și vor mai fi dezvoltate. Problema este doar de dezvoltarea de software. Iar aici, la voi, în România, sunt printre cei mai buni specialiști în software din lume”, spune dr. Sherif Sultan.

În cadrul proiectului NextCARDIO colaborează specialiști din instituții medicale precum Elytis Hospital din Iași, Clinica Polisano din Sibiu, Paediatric Hearth Center din Lund (Suedia), SC Cardio-Praxis SRL din Iași, Upstate University Hospital din New York (SUA) și Hong Kong Endovascular Society.

Directorul proiectului NextCARDIO, dr. Victor Costache, arată că și la Sibiu sunt deja aplicate tehnologii avansate de intervenții minim invazive, în urma cărora pacienții pot părăsi spitalul la trei zile de la intervenție. „Efectele acestui proiect se simt deja în cadrul Universității, iar în Sibiu funcționează deja o secție de chirurgie cardiovasculară și endovasculară care tratează, în premieră în România, prin tehnici minim invazive. Practic, toată patologia valvulară se tratează la Sibiu fără deschiderea sternului, prin incizii de cinci-șase centimetri. La fel, bolile aortice se tratează prin aceeași tehnologie. Am reușit să realizăm această tranziție înspre tehnologia viitorului în viața de zi cu zi, cu succes pentru pacienți, în primul rând”, afirmă Victor Costache.

Valoarea totală a proiectului „Cercetare de nouă generaţie prin asistenţă computerizată în managementul patologiilor cardiovasculare – NextCARDIO“ este de 8.841.783,23 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 8.418.132,44 lei. Perioada de implementare este de 36 de luni.

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014 – 2020

Publicitate

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

FOTO: Lucrările la Podul Gării din Sibiu se apropie de finalizare

Lucrările de reparații capitale a Podului Gării se apropie de finalizare, a anunțat municipalitatea sibiană.După ce circulația auto pe...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect