5.1 C
Sibiu
sâmbătă, aprilie 27, 2024

Un nou protest marca Vă vedem: ”Abrogați -și apoi plecați”. Protest și în 23 martie!

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Sibienii sunt chemați din nou în stradă. Protestul este organizat ca și în ultimele două săptămâni de către cei de la  ”Vă vedem din Sibiu”. Evenimentul este programat să înceapă la ora 18.00 având ca punct de întâlnire Piața Mare a orașului. Acesasta nu este însă singura manifestare stradală. Se anunță o întreagă lună marcată de proteste la Sibiu.
Protestatarii cer abrogarea Ordonanței 7, retragerea tuturor modificărilor Legilor Justiției și alegeri anticipate.
”Le-a spus-o Europa. Le-au spus-o magistrații. Le-a spus-o DIICOT. Le-a spus-o DNA. Iar strada le-o spune de ani de zile: felul în care masacrați justiția e inacceptabil. OUG 7 e doar cel mai recent episod al acestui război al PSD cu justiția. Modificările propuse de ministrul Toader sunt mult prea puțin.
OUG 7 trebuie să fie abrogată în totalitate. Așadar, abrogați – și apoi plecați!”, cer pe un site de socializare cei de la ”Vă vedem din Sibiu”.
La protestul de săptămâna trecută au participat aproximativ 5.000 de sibieni care au mărșăluit pe cele mai impportante artere ale orașului și au scandat lozinci împotriva coaliției de guvernare și împotriva celor care se ocupă de legile care stirbesc puterea justiției românești.
În timp ce politicienii au fost huiduiți, protestatarii au scandat lozinci pro Koveși. Ba mai mult, au avut chiar un intreg miting dedicat sustinerii fostei șefe a DNA.
Un alt protest de sustinere a Justiției și a Laurei Codruța Koveși va fi organizat de către cei de la mișcarea ”Rezist” în data de 23 martie. Protestul lor se intitulează ”STOP Teleormanizării Sibiului”. Manifestația se va desfășura în fața sediului PSD Sibiu chiar în momentele în care, liderul Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, se va afla la Sibiu, alaturi de Codrin Ștefănescu, pentru a participa alegerile pentru șefia partidului în cadrul PSD Sibiu.
 

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

Duminica Floriilor. Tradiții și însemnătate. Cum petrec Întâmpinarea Domnului sătenii din Sebeșu de Jos

Mai sunt câteva zile până la sărbătoarea Sfintelor Paști. Duminica aceasta, 28 aprilie, creștinii ortodocși sărbătoresc Duminica Floriilor sau...

Locuri de muncă

spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect