Cursa Sponsorilor a avut loc astăzi, 30 iunie. La eveniment, peste 300 de cicliști au pedalat spre a întâmpina „Turul Ciclist al Sibiului”. Cursa a pornit de pe Calea Poplăcii și a continuat până în localitatea Poplaca, de unde cicliștii s-au întors pe același drum, traseul însumând 13,8 km. Participanții provin din aproximativ 30 de companii, majoritatea locale, și au concurat atât în echipe, cât și individual.
Cursa „clarvăzătorilor”
Ca și în ultimii trei ani, startul a fost dat de 21 de bicicliști, care au mers în tandem cu câte o persoană nevăzătoare. Grupul de cicliști, pe bicicletele în tandem, circulă de ieri pe străzile din Sibiu, ajungând și la Muzeul ASTRA.
„La concurs au fost 21 de nevăzători și un băiat în scaun rulant, Claudiu. A fost foarte faină atmosfera. După ce s-a terminat cursa, oamenii au vorbit de clasamente, de timpi, cine l-a scos pe cel mai bun… Și această parte de competiție îi atrage pe acești oameni să vină să pedaleze. Dacă sâmbătă, adică ieri, mergem relaxat, astăzi oamenii au pedalat în forță, au dat ce-i mai bun din ei. Ne bucurăm de fiecare dată că nu există incidente și o altă satisfacție este că noi plecăm mereu primii și asta ne motivează pe noi, dar și pe ceilalți să pedaleze. Turul ciclist ne sprijină și ne încurajează să venim de fiecare dată. Este foarte interesant să lucrezi cu nevăzători, au cele mai bune glume. Ieri cineva mi-a zis că ei sunt clarvăzători”, a spus Andrei Rusu, organizator, din partea Urban Bike Revolution.
„A fost foarte cald astăzi la eveniment. Este al patrulea an când particip la această cursă. A fost mai lejer cu pedalatul pentru mine, deoarece anul acesta am avut un ghid începător pe tandem și nu a vrut să strice ceva la bicicletă, să ne dăm de ceva, deși era liber drumul. Nu am scos cel mai bun timp anul acesta, dar a fost o experiență faină, ca de fiecare dată”, a spus Adrian Tamaș, unul dintre participanții nevăzători.
Ediția a 14-a a Turului Ciclist al Sibiului se desfășoară anul acesta între 6 și 9 iulie, pe un traseu de peste 673 de km, împărțiți în cinci etape, cu două finișuri în cățărare și o probă scurtă de contratimp.