16.8 C
Sibiu
joi, mai 2, 2024

Igloo Village va înlocui Hotelul de Gheață, în această iarnă

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Un nou obiectiv turistic va fi ridicat la Bâlea Lac în locul Hotelului de Gheață, în acest sezon. Este vorba despre mai multe construcții tip iglu, care vor putea găzdui turiștii începând cu finalul lunii ianuarie. 
Turiștii se vor putea bucura de o construcție alternativă de gheață, după decizia de a anula deschiderea Hotelului de Gheață de la Bâlea Lac, în acest an. Igloo Village reprezintă o variantă simplificată a hotelului și va fi similar „satelitului” de igluuri construit în anii precedenți.
Construcția va dispune de trei compartimente destinate cazării oaspeţilor, fiecare dintre acestea cuprinzând câte două camere cu pat dublu. Un compartiment central va face legătura dintre corpurile destinate cazării, dar va găzdui și restaurantul, barul şi un lobby. La baza construcţiei va sta un strat consistent de zăpada, adunată din zonă. Tehnologia de construcție a Igloo Village va fi puţin diferită comparativ cu ceilalți ani, în sensul că stratul de material şi pereţii complexului vor fi mult mai groşi, iar o parte considerabilă de dotări şi decoraţiuni vor fi realizate prin sculptarea şi modelarea zăpezii.
Reprezentanții hotelului au menționat încălzirea globală ca fiind principalul impediment în calea construirii Hotelului de Gheață, printr-un comunicat de presă transmis joi, 9 ianuarie.
„Este puţin surprinzător pentru iubitorii acestui proiect, dar situaţia impusă de Mama Natură nu ne-a permis să realizăm Hotelul de Gheață în acest sezon! Încălzirea globală a schimbat atât de repede condițiile de iarnă în ultimi 10 ani la Bâlea Lac. Este de necrezut ce evoluție rapidă are fenomenul”, a menționat Alexandru Unchesel, managerul Proiectului de Marketing Turistic „Hotel of Ice Bâlea Lac”.
În condiții normale, lucrările de construcție a Igloo Village vor începe în cursul săptămânii viitoare, iar primii turişti vor putea să viziteze complexul la finalul acestei luni. În anii precedenți, la finalul lunii noiembrie, o echipă formată din 40 de muncitori din Târgu Mureş dedicau peste 3800 de ore pentru ridicarea hotelului aflat la 2.034 de metri altitudine, la Bâlea Lac.
Biserica de Gheaţă, care ar trebui să fie construit pentru al paisprezecelea an consecutiv, nu a fost luată, încă, nicio decizie definitivă. „Dacă anotimpul de iarnă se va instala constant la Bâlea Lac vom construi şi Biserica de Gheaţă în luna februarie și vom putea invita preoţii la slujba de binecuvântare“ a completat Alexandru Unchesel.

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

Camelia Constantinescu: ”Am vrut să miroasă casa bunicilor iar a ceară de albine”

Casa ce miroase a ceară de albineCa să ne dăm seama cum arată o lumânare făcută din ceară de...

Locuri de muncă

spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect