25.2 C
Sibiu
joi, septembrie 21, 2023

Proiecte de peste 22 de milioane, pregătite de CJ Sibiu

Cele mai citite

Consiliul Județean Sibiu pregătește mai multe proiecte pentru a fi depuse în vederea obținerii de fonduri europene. Pentru trei dintre aceste proiecte, consilierii au aprobat joi, 28 iulie, indicatorii tehnico-economici. Este vorba despre conservarea, restaurarea, valorificarea și refuncționalizarea Casei Artelor, Bibliotecii Județene Astra și imobilului din Piața Mică nr 12 în care funcționează, printre altele, Studiourile Astra Film. Toate cele trei clădiri vizate sunt monumente istorice.
 
Casa Artelor - sediul Muzeului de Etnografie şi Artă Populară Saseasca Emil Sigerus
Proiectul care se referă la Casa Artelor are o valoare de peste 6,2 milioane de lei, iar specialiștii propun, printre altele, refacerea tâmplăriei uzate, amenajarea unei scări exterioare de acces, reamenajarea sălilor expoziționale de la parter, realizarea unor săli de proiecție la etaj și compartimentarea mansardei pentru obținerea de spații pentru arhivă, birouri, spații de dezbatere. Lucrările prevăzute ar trebui să se deruleze pe 19 luni de la data semnării ordinului de începere.
biblioteca astra
Proiectul care vizează sediul istoric al Bibliotecii Astra are o valoare de peste 11 milioane de lei și ar trebui realizat în minim 24 de luni de la demarare. Specialiștii propun, printre altele, refacerea instalațiilor de iluminat și încălzire, amenajarea curții interioare, restaurarea fațadei, înlocuirea mobilierului în Sala festivă, dar și reamenajarea unor încăperi și depozite. În plus, sunt prevăzute lucrări necesare în vederea autorizării ISU, dar și dotarea cu aparatură care să asigure o mai bună conservare a cărților și documentelor de valoare deținute de bibliotecă.
Proiectul care are în centrul său imobilul din Piața Mică nr. 12 are o valoare de pste 5,3 milioane de lei și ar trebui realizat în 8 luni de la începere. Clădirea găzduiește un restaurant, care nu este inclus în proiect, dar și birouri ale Complexului Muzeal Astra și Studiourile Astra Film. Pentru această clădire se propune, în primul rând, reorganizarea spațiului, mai ales având în vedere că Studiourile Astra Film vor fi relocate. Vor fi amenajate spații expoziționale multiple, dar și un spațiu pentru biblioteca CNM Astra care va putea astfel să fie deschisă publicului larg.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Scădere ușoară a numărului de șomeri în județul Sibiu

La sfârșitul lunii august 2023, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Sibiu erau înregistrați 4.896 șomeri...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect