5.1 C
Sibiu
joi, aprilie 18, 2024

Luna mai, dedicată carierei în centrele de plasament din județul Sibiu

Cele mai citite

Peste 65 de copii din centrele de plasament din județul Sibiu au participat în luna mai la evenimente dedicate carierei, în cadrul cărora au beneficiat de îndrumare profesională și au cunoscut profesii variate. Totul a fost posibil prin programul educațional Ajungem Mari. În cadrul atelierelor de orientare profesională, organizate în timpul săptămânii, copiii au aflat care este domeniul profesional spre care au înclinaţii. Prin joc, au învăţat că, pentru a avea succes, trebuie să își asume propriile acţiuni, pentru că ei sunt responsabili de viitorul lor.
Sâmbăta a fost declarată Ziua Carierei în trei centre din județ, organizându-se întâlniri cu profesioniști din diverse domenii, care și-au prezentat profesiile și au discutat deschis cu copiii ce presupune fiecare meserie, pașii care trebuie urmați pentru o carieră în domeniu și diverse sfaturi pentru succes. Copiii au avut, astfel, ocazia de a se familiariza cu următoarele profesii: medic, fotograf, notar, poliţist, apicultor, sportiv, make-up artist, director magazin, şef raion magazin, recepţioner, dentist, economist, jurist, inginer, ghid turism, psihopedagog și ospătar. „Copiii s-au dovedit foarte interesați şi entuziasmaţi de acest proiect. Ne dorim să continuăm Ziua Carierei prin întâlniri similare în care să aibă contact şi cu alte domenii de activitate, dar şi prin sesiuni de îndrumare pentru cei care deja şi-au ales o profesie. Le mulţumim tuturor celor care au dat curs invitaţiei noastre de a participa la Ziua Carierei, pentru sfaturile şi informaţiile preţioase aduse copiilor”, a declarat Carmen Bucșa, voluntar Ajungem Mari și coordonator proiect Ziua Carierei. „Suntem foarte bucuroși pentru că am reușit sa organizăm aceste întâlniri ale tinerilor cu profesioniști! Datorită prezenței lor, copiii au cunoscut nu doar posibile viitoare meserii, ci oameni deosebiți, povești de viață care să îi inspire, au primit sfaturi care să îi ajute în dezvoltarea lor. Pentru a continua asemenea inițiative minunate, am înscris programul nostru prin care sprijinim copiii din centrele de plasament la SemiMaratonul de pe 28 mai.  Invităm sibienii să contribuie ei înșiși la schimbarea vieților acestor copii susținând alergătorii înscriși pentru Asociația Lindenfeld, printre care sunt și câțiva copilași din centrele de plasament!”, a menționat Iulia Pataki, coordonator Ajungem Mari Sibiu.
În județul Sibiu, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, proiectul Ajungem Mari se derulează în prezent în patru centre de plasament  (Sibiu, Orlat, Cisnădie, Agârbiciu) și două afterschool-uri sociale, venind în sprijinul a circa 220 de copii și implicând 100 de voluntari. În plus față de timpul petrecut zilnic de voluntarii Ajungem Mari în centrele de plasament, în șapte luni de la lansarea proiectului în Sibiu, au fost organizate excursii la Păltiniș, ateliere de ciocolată și dulciuri raw vegane, un atelier floral, un spectacol de teatru interactiv, un atelier de bijuterii handmade, ieșiri la teatrul de păpuși și cinema, vizite la expoziții și librării. Astfel, copiii au fost expuși mai multor alternative, atât de petrecere a timpului liber, cât și de orientare profesională.  Mai mult, în urma spectacolului caritabil de magie organizat prin programul Ajungem Mari, 30 de copii beneficiază de un total de 15 sesiuni de dezvoltare personală. Iepurașul Secret le-a îndeplinit dorințelor unui număr de peste 250 de copii, iar campania „Carte dăruită, viață îmbogățită” a adus în centrele de plasament peste 530 de cărți pentru copii. Asociatia Lindenfeld este o organizație non-guvernamentală ce are ca obiectiv facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la domenii cheie ale societății.
Principalul program este Ajungem Mari, ce susține educația copiilor din centre de plasament și medii defavorizate. Prin proiecte de voluntariat și orientare profesională, workshop-uri, ateliere creative și activități socio-recreative, programul își propune să le dea copiilor încredere în ei și să le formeze abilități pentru a deveni adulți responsabili și independenți.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ: Fetiță de 7 ani, lovită pe o trecere de pietoni din Cisnădie

O fetiță de 7 ani a fost rănită, miercuri seara, într-un accident rutier produs în Cisnădie, pe strada Grigore...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect