8 C
Sibiu
joi, aprilie 25, 2024

Dan Barna: USR susţine mitingul românilor din diaspora

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Preşedintele Uniunii Salvaţi România (USR), Dan Barna, a declarat, joi, că partidul pe care îl conduce susţine mitingul românilor din diaspora pe care Federaţia Românilor de Pretutindeni intenţionează să îl organizeze în Piaţa Victoriei în data de 10 august.
Dan Barna a precizat, în cadrul unei dezbateri la o emisiune televizată, că decizia Primăriei Capitalei de a nu acorda autorizaţie pentru acest miting va determina mai mulţi români din diaspora să vină la protest.
„Vor fi mult mai mulţi oameni din diaspora, români din diaspora care vor veni tocmai datorită acestei măsuri şi ăsta e un lucru îmbucurător. Evident că USR susţine acest miting al românilor din diaspora şi avem mare încredere că ei vor veni şi la acest miting şi vor veni şi spre România. (…) Suntem într-o situaţie foarte proastă acum ca ţară. Într-adevăr, părem că alunecăm spre zona de Rusia, spre modelul turcesc, spre modelul din Ungaria, că alunecăm în direcţia aia foarte clar. România a trecut peste mineriade şi atunci părea sfârşitul lumii. (…) Dincolo de încrâncenarea asta care e acum în societate (…) trebuie să ne uităm ce urmează să se întâmple mai departe şi România va trebui reparată şi repararea României se va face cu românii din diaspora şi cu românii de la noi din ţară care îşi asumă şi se implică şi politic şi civic în situaţiile astea”, a precizat liderul USR la Realitatea TV.
Dan Barna a adăugat faptul că românii din diaspora sunt componenta dinamică a societăţii şi că în opinia sa mitingul va fi un exemplu de implicare civică.
„Eu cred că dacă rămânem să luptăm, la un moment dat o să scăpăm de această guvernare, o să putem să reparăm România, o să putem să facem curat după PSD. (…) Avem această perspectivă, însă trebuie să rămânem implicaţi, şi activi şi uniţi. Eu am încredere în asta şi că mitingul diasporei va fi un exemplu de astfel de implicare civică. (…) Oamenii aceştia sunt componenta aia dinamică pe care o are societate noastră. Cei din diaspora, în mare măsură, au văzut cum arată „o ţară ca afară”, „afară” fiind Vestul. Ei văd realitatea din România aşa cum o vede toată Europa, aşa cum o vede şi Departamentul de Stat American, şi Comisia Europeană, şi ambasadele şi cetăţenii europeni pe care-i întâlnesc”, a afirmat Barna.
Primăria Capitalei nu intenţionează să obstrucţioneze în niciun fel manifestaţiile publice, iar în situaţia în care organizatorul mitingului din 10 august îşi va reconsidera solicitarea iniţială, astfel încât să se încadreze în limite rezonabile din punct de vedere al numărului participanţilor, nu va mai exista niciun motiv pentru a nu fi autorizată manifestaţia, a declarat joi edilul general, Gabriela Firea.
Potrivit unui comunicat de presă al municipalităţii, aceste precizări au intervenit ca urmare a discuţiilor din spaţiul public referitoare la solicitarea Federaţiei Românilor de Pretutindeni privind organizarea unui miting în Piaţa Victoriei în data de 10 august.

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

Bronz și calificare la barajul pentru Olimpiada Internațională de Informatică pentru un elev din Mediaș

Rezultat excepțional pentru învățământul din Mediaș, un elev al Școlii Naționale de Gaz obținând o performanță remarcabilă.O medalie de...

Locuri de muncă

spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect