Sibienii vor avea din luna octombrie o pistă de biciclete de aproape 15 km. De mâine, începe amenajarea acestei piste pe ruta spre Rășinari, până la Tropinii Noi, traversând apoi Pădurea Dumbrava – până la ieșirea spre Poplaca, în spatele Jandarmeriei. Este vorba despre 11, 5 km, ce se adaugă pistei de biciclete cu o lungime de aproximativ 4 km, creată de municipalitate prin Parcul Sub Arini, până la Grădina Zoologică. Valoarea totală a lucrărilor finanțată de Consiliul Județean este de 3,1 milioane de lei, fără TVA, iar termenul de realizare este de 4 luni.
„Iubitorii de biciclete au creat presiune, în sensul pozitiv al cuvântului, pentru realizarea acestei piste.(…) Foarte multe mailuri pe care le-am primit ne-au cerut insistent să realizăm această pistă de biciclete, destinată celor care vor să facă mișcare cu toată familia, chiar și cu copiii . Ne-au cerut ca această pistă să fie în afara părții carosabile, nu o simplă vopsire a drumului cu o bandă și de strâmtare a căii de rulare auto. Am realizat acest lucru prin proiect și sper să satisfacă nevoile celor care iubesc mișcarea și care sunt amatori de ciclism în Sibiu”, a spus Ioan Cindrea, președinte CJ Sibiu.
Conform proiectului, pentru realizarea acestei piste nu va fi tăiat niciun copac. Pista va avea două sensuri, cu o lățime totală cuprinsă între 1,5 și 2m. În unele zone cele două sensuri se despart și merg de o parte și de alta a drumului rutier.
„Traseul porneşte din zona Hotelului Hilton şi urmează traseul DJ 106A Sibiu – Păltiniş, pe partea dreaptă, pe o lungime de 4.860 m, cu o lăţime de 1,50 m. Apoi, de la Tropinii Noi traversează Pădurea Dumbrava şi se intersectează cu DJ 106R, Sibiu – Poplaca, la Uzina de Apă, acest tronson măsurând 5.320 m, cu o lăţime de 80 cm pe sens. Pe acest tronson pista va fi realizată din balast stabilizat și pământ stabilizat, restul zonelor fiind realizate cu asfalt. De la Uzina de Apă pista urmează traseul DJ 106R, de o parte şi de alta a drumului pe o lungime de 1.308 ml şi o lăţime de 1 m pe sens”, a explicat Ioan Banciu, vicepreședinte CJ Sibiu.
Proiectul este cuprins în planul de investiții al Consiliului Județean pentru anul 2014, iar constructorul care a câștigat licitația pe SEAP, trebuie să termine lucrarea în 4 luni, 11 octombrie fiind termenul final.