Angajatorii care încadrează în muncă pe durată nedeterminată absolvenți ai unor instituții de învățământ, primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare absolvent: 500 lei, pentru absolvenții ciclului inferior al liceului sau ai școlilor de arte și meserii; 600 lei, pentru absolvenții de învățământ secundar superior sau învățământ postliceal; 750 lei, pentru absolvenții de învățământ superior.
De asemenea, acei angajatori care încadrează în muncă pe durată nedeterminată absolvenți din rândul persoanelor cu handicap. primesc lunar, pentru fiecare absolvent, sumele menţionate mai sus pe o perioadă de 18 luni. De aceste stimulente financiare beneficiază angajatorii care încadrează absolvenți care, la data absolvirii studiilor, nu aveau raporturi de muncă sau de serviciu.
În acest scop, angajatorii trebuie să încheie o convenție cu AJOFM Sibiu, în termen de 12 luni de la data absolvirii studiilor, iar cei care beneficiază de aceste subvenţii sunt obligați să mențină raporturile de muncă sau de serviciu ale acestora cel puțin 18 luni.
În această perioadă, absolvenții pot urma o formă de pregătire profesională, organizată de către angajator, în condițiile legii, ale căror costuri pot fi suportate din bugetul asigurărilor pentru șomaj.
Mai mult, cei care încadrează și mențin raporturile de muncă sau de serviciu și după cele 18 luni primesc, pentru fiecare an de continuare a acestor relații, un ajutor financiar egal cu suma aferentă contribuțiilor sociale datorate pentru aceste persoane și virate conform legii. Acesta se virează, la cerere, angajatorilor care nu înregistrează debite, provenind din neplata contribuțiilor sociale.