Vin cu usturoi
Ingrediente:
- 12 căței de usturoi
- Jumătate de litru de vin
Mod de preparare
Cățeii de usturoi se curăță de coajă și se taie în 4. Se pun într-un borcan de sticlă și peste ei se toarnă vinul. Se pune capacul și se lasă la macerat 2 săptămâni, pe pervaz, la lumina soarelui. Recipientul se agită de 2-3 ori pe zi. După acest interval, vinul se strecoară și se păstrează într-o sticlă închisă la culoare.
Se ia câte o linguriță, de 3 ori pe zi. Tratamentul durează o lună. Se poate repeta după o pauză de 6 luni. Se poate servi ca atare sau se poate folosi ca dressing pentru salate sau ca sos pentru fripturi și alte preparate.
Dacă nu aveți voie să consumați alcool, folosiți oțet de mere în loc de vin.
Calități:
- Curăță sângele
- Scade colesterolul
- Arde grăsimile
- Dă energie
- Îmbunătățește funcția sistemului imunitar
Sursa: lataifas.ro