2.4 C
Sibiu
sâmbătă, martie 1, 2025

Rețete pentru sănătate: Vin cu usturoi

Cele mai citite

Vin cu usturoi
Ingrediente:

  • 12 căței de usturoi
  • Jumătate de litru de vin

Mod de preparare
Cățeii de usturoi se curăță de coajă și se taie în 4. Se pun într-un borcan de sticlă și peste ei se toarnă vinul. Se pune capacul și se lasă la macerat 2 săptămâni, pe pervaz, la lumina soarelui. Recipientul se agită de 2-3 ori pe zi. După acest interval, vinul se strecoară și se păstrează într-o sticlă închisă la culoare.
Se ia câte o linguriță, de 3 ori pe zi. Tratamentul durează o lună. Se poate repeta după o pauză de 6 luni. Se poate servi ca atare sau se poate folosi ca dressing pentru salate sau ca sos pentru fripturi și alte preparate.
Dacă nu aveți voie să consumați alcool, folosiți oțet de mere în loc de vin.
Calități:

  • Curăță sângele
  • Scade colesterolul
  • Arde grăsimile
  • Dă energie
  • Îmbunătățește funcția sistemului imunitar

Sursa: lataifas.ro

Publicitate
Ultimele știri

Inteligența artificială și economia

Articol de Mircea BunaciuInteligența artificială (IA) poate avea un impact semnificativ asupra societății și economiei la nivel global. Prin...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect