20.2 C
Sibiu
marți, aprilie 30, 2024

ITM Sibiu, pregătire despre negocierea colectivă

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Sibiu organizează, în perioada următoare, întâlniri cu angajatorii din județul Sibiu, în vederea lămuririi unor apecte legislative cu privire la modificarea salariului brut în contextul transferului contribuțiilor sociale obligatorii de la angajator la angajat, aplicarea prevederilor derogatorii de la Legea nr. 62/2011 reglementate prin art. VII din O.U.G. nr. 82/2017 pentru modificarea și completarea unor acte normative, registrul general de evidență a salariaților și transformarea muncii nedeclarate în muncă declarată.
În cadrul acestor întâlniri vor fi prezentate materiale informative cu privire la inițierea negocierii colective a contractelor colective de muncă, respectiv la negocierea colectivă a actelor adiționale la contractele și acordurile colective de muncă în vigoare.
De asemenea, se vor aduce clarificări în ceea ce privește modul de interpretare și de aplicare a prevederilor legale referitoare la registrul general de evidență a salariaților, în special a celor privind transmiterea în registru a unor eventuale modificări salariale rezultate din transferul contribuțiilor sociale obligatorii de la angajator la angajat, ca urmare a negocierii părților contractului de muncă.
Angajatorii interesați sunt așteptați să participe la sesiunile de informare organizate de ITM Sibiu astfel:

Publicitate
  • În data de 07.12.2017, ora 11.00 – Mediaș, fosta cantină Automecanica ;
  • În data de 12.12.2017, ora 11.00 – Sala de ședințe I.T.M. Sibiu, Calea Dumbrăvii, nr. 17, etaj 3;
  • În data de 14.12.2017, ora 11.00 – Sala de ședințe I.T.M. Sibiu, Calea Dumbrăvii, nr. 17, etaj 3;
  • În data de 19.12.2017, ora 11.00 – Agnita, Primăria Agnita,sala mare.

 
Negocierea colectivă – OBLIGAȚIA ANGAJATORILOR
Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu aduce la cunoștința angajatorilor că, potrivit art. VII din O.U.G. 82/2017 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, au obligaţia să iniţieze negocierea colectivă pentru punerea în aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă nr. 79/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal. Această obligaţie revine angajatorilor indiferent de numărul salariaţilor.
Potrivit art. VII, alin. 1 din O.U.G. nr. 82/2017, în unităţile în care nu există contract/acord colectiv de muncă, angajatorii au obligaţia să iniţieze negocierea colectivă cu reprezentanţii salariaţilor/sindicatul pentru punerea în aplicare a prevederilor O.U.G. nr. 79/2017.
Potrivit art. VII, alin. 2 din O.U.G. nr. 82/2017, în unităţile în care există încheiat contract colectiv de muncă, pentru punerea în aplicare a prevederilor O.U.G. nr. 79/2017, este obligatorie negocierea colectivă a actelor adiţionale la contractele şi acordurile colective de muncă în vigoare. Actele adiționale astfel încheiate vor fi înregistrate în evidenţa inspectoratului teritorial de muncă, conform art. 150 din Legea nr. 62/2011 republicată, cu modificările și completările ulterioare.
Prevederile art. VII, alin. (1)-(4) se aplică în perioada 20 noiembrie – 20 decembrie 2017.
 
 
 

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

Președintele Klaus Iohannis se pensionează de la „Brukenthal”. Postul de profesor a fost blocat 27 de ani

Preşedintele Klaus Iohannis nu va mai preda Fizica la Colegiul Naţional ''Samuel von Brukenthal'', după ce şi-a depus cererea...

Locuri de muncă

spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect