24.1 C
Sibiu
marți, mai 21, 2024

Zona de blocuri din cartierul Turnișor din SIbiu intră în reparații capitale

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Primarul Astrid Fodor a semnat, în 22 februarie, contractul pentru efectuarea reparațiilor capitale în zona de blocuri din cartierul Turnișor, de-o parte și de alta a șoselei Alba Iulia.
Proiectul vizează două zone însumând 25.000 metri pătrați ca suprafață:

Publicitate
  • Zona Aleea Pajiștei – str. Iasomiei, cuprinsă între străzile Șos. Alba Iulia, str. Calea Turnișorului și str. Agricultorilor.
  • Zona de blocuri de pe Șos. Alba Iulia, cuprinsă între str. Grâului și str. E.A. Bielz.

În urma unei proceduri de achiziție, contractul a fost semnat cu asocierea SC Construcții SA SIBIU & SC Total NSA AG Construct SRL Sibiu, la o valoare de 6 milioane de lei. Acesta presupune realizarea în primă fază a proiectului tehnic, firma având termen 45 de zile să predea această documentație. Apoi va avea la dispoziție 6 luni să realizeze lucrările propriu-zise.
Anul trecut am modernizat cartierul Dioda și zone din Hipodrom II, Valea Aurie și Reșița II. Continuăm și anul acesta proiectul de reabilitare a zonelor de blocuri: am semnat contractul pentru cartierul Turnișor și ne pregătim să demarăm procedura de achiziție pentru o zonă din cartierul Hipodrom I , a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu. 
În cadrul proiectul se va reabilita suprafața carosabilă și trotuarele. Este de asemenea inclusă reamenajarea a 500 de locuri de parcare, o parte cu dale înierbate, iar cealaltă parte cu asfalt. Se va lucra și la rețelele de utilități: se va moderniza rețeaua de apă pe o lungime de 1300 de metri și se va introduce în subteran tubulatura pentru cablajul metropolitan pe o lungime de 2300 de metri liniari. Iluminatul public va fi modernizat prin coborârea cablurilor în tubulatura subterană și instalarea a 130 de stâlpi de iluminat noi.
 

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

FOTO: Doi cicliști din Mediaș au fost convocați la lotul național

Doi cicliști medieșeni au fost convocați la lotul național care va participa la Cupa Mondială din Cehia.Federația Română de...

Locuri de muncă

spot_img

Știri pe același subiect