22.9 C
Sibiu
marți, aprilie 22, 2025

Romanii pun pe gratare in aceste zile mai bine de 30 de milioane de mici! De mancarea traditionala specifica zilei de 1 Mai se bucura si romanii din strainatate!

Cele mai citite

Reprezentantii Asociatiei Romane a Carnii spun ca procesatorii de carne s-au pregatit temeinic minivancanta de 1 Mai si pun la dispozitia doritorilor o gama variata de produse.
“Se estimeaza vanzari intre 30 si 100 de tone de mici de la fiecare procesator in parte, in aceasta perioada. Daca ne gandim ca in medie micul are 40 de grame, se ajunge la 30 de milioane de mici pentru 1 Mai. Regasim alaturi de mici carnatii proaspeţi, ceafa si cotletul de porc, pulpele de pasare, o gama cu care deja ne-am obisnuit si care face parte din meniul traditional. Ceea ce am observat insa si procesatorii incep din ce in ce sa intre pe piata si este cerut de consumator, sunt produsele marinate.”, spune Dana Tanase, director executiv al Asociatiei Romane a Carnii intr-un material postat pe site-ul institutiei. Si sibienii sunt mari consumatori de carne la gratar. Curtea proprie in cazul celor care stau la casa, spatiile special amenajate din zonele verzi, marginea padurilor sau malurile raurilor se numara printre preferintele locuitorilor judetului atunci cand vine vorba de incins gratarul. Zona Curmatura pare sa fie cea mai cautata de iubitorii de mese in aer liber in preajma zilei de 1 Mai. De gustul mititeilor se vor bucura si romanii din strainatate. Aproximativ 10% din cantitatea totala de pasta de mici ia drumul exportului. Cele mai multe produse sunt livrate in tari ca Spania, Italia sau Marea Britanie unde sunt plecati la munca foarte multi romani.                                      Anual romanii consuma aproximativ 440 de milioane de mici motiv pentru care Asociatia Romana a Carnii a demarat prcedurile pentru atestarea traditionala a acestui delicios produs culinar.                                                                                                   Asociatia Romana a Carnii este o organizatie profesionala specializata in reprezentarea intereselor industriei de prelucrare a carnii ce a luat nastere in 1999 si are ca scop pregatirea companiilor autohtone pentru intrarea pe piata comunitara, realizarea de lobby pentru influentarea pozitiva a deciziilor legislative, informarea membrilor asupra tenditelor de pe piata interna, europeana sau mondiala dar si transmiterea informatiilor privind noutatile comerciale, juridice si tehnologice. La momentul de fata Asociiatia are  52 de membri care realizeaza peste 60% din productia nationala de carne si mezeluri.
 
 
 

Publicitate
Ultimele știri

Marius Măldărășanu, înainte de semifinala de Cupa României,: „Ne gândim la trofeu, chiar dacă nu avem dreptul de a juca în cupele europene”

Antrenorul lui FC Hermannstadt, Marius Măldărășanu, a declarat, la conferința de presă premergătoare semifinalei de Cupa României, de mâine...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect