3.1 C
Sibiu
luni, noiembrie 25, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Poetul sibian Radu Vancu, distins cu premiul „Alexandra Indrieș” al Societății Timișoara

Cele mai citite

Poetul sibian Radu Vancu a fost distins, astăzi, 22 iunie, cu premiul „Alexandra Indrieș”, de către Societatea Timișoara pentru promovarea democrației și a valorilor europene. Evenimentul a avut loc în sala Bibliotecii Centrale Universitare „Eugen Todoran” din Timişoara.
„Sunt onorat și emoționat să mă aflu printre laureați, alături de Laura Codruța Kovesi, Liviu Avram, Mădălin Hodor. Timișoara e polul plus al civismului românesc. Acest premiu țin să îl primesc în numele comunității „Vă vedem” din Sibiu. Am ales să protestăm împotriva răului social. Am înțeles că decența e principala armă împotriva mizeriei. Decența tăcută poate să fie o armă mortală împotriva răului. Din cauza asta, protestul nostru nu a putut fi manipulat. PSD a ținut patru conferințe în care au spus că suntem plătiti de Bercea Mondialul. Nu au putut manipula cu toate încercările de a manipula. Au zis și că Donald Trump e împotriva mișcărilor din România”, a spus poetul Radu Vancu.
Premiul primit de Radu Vancu îi poartă numele Alexandrei Indrieș, pe numele adevărat Gloria Lilin, fost deţinut politic, scriitor, membru fondator al Societăţii „Timişoara” şi editorialist la ziarul „Timişoara“, care a murit în 1993.
Kovesi – Premiul „Speranța, Dragnea și Tăriceanu – Premiul „Secera și ciocanul”
Potrivit unui comunicat de presă, Societatea Timișoara a transmis că „la 28 de ani de la lansarea Proclamaţiei de la Timişoara reafirmă principiile şi valorile în care a crezut şi pentru care a luptat de la început”.
Alături de scriitorul sibian, au fost premiate și alte personalități. Astfel, Premiul pentru jurnalism civic „Oscar Berger” i-a revenit jurnalistului Liviu Avram. Oscar Berger a fost regizor, redactor-şef şi director al ziarului Timişoara, până la moartea sa, în 2013.
Premiul „Ion Monoran” i s-a acordat istoricului şi cercetătorului Mădălin Hodor. Ion Monoran, poet, membru fondator al Societăţii şi ziarului Timişoara, la care a scris până la moartea sa, în 1993, a fost cel care, în 16 decembrie 1989, a oprit tramvaiele în Piaţa Maria, din Timişoara, moment esenţial în declanşarea Revoluţiei.
De altfel, Premiul „Secera şi ciocanul” le-a fost acordat liderilor coaliţiei de guvernare, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, iar distincția „Speranța” pe anul 2017 a revenit Direcției Naționale Anticorupție, prin Laura Codruța Kovesi.

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

„Legionar”, cel mai căutat cuvânt pe DEX online în noaptea alegerilor. Ce alte cuvinte au mai fost căutate

„Legionar” a fost cel mai căutat cuvânt de către români, în noaptea de duminică spre luni, conform unei indexări...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect