16.3 C
Sibiu
marți, mai 20, 2025

„ASTRA Multicultural”. 350 de meșteri și artiști, zilnic, în Muzeul din Aer Liber

Cele mai citite

Timp de patru zile, Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului va fi gazda proiectului „ASTRA Multicultural”, un program derulat de CNM ASTRA, în colaborare cu Consiliul Județean Sibiu și cofinanțat de Primăria municipiului Sibiu.
Între 12 – 15 iulie, lipoveni, sași, unguri, ucrainieni, tătari, aromâni, romi, saș, sârbi și nu numai vor organiza ateliere gastronomice și meșteșugărești pentru vizitatorii Muzeului ASTRA.”Evenimentul va aduce în Muzeu cel puțin șase minorități naționale care vor realiza ateliere gastronomice în zona Târgului de Țară dar și în zona gospodăriilor. Vrem ca, prin acest proiect, să transmitem un mesaj de unitate prin diversitate și ideea că ASTRA unește prin cultură. Mesajul Muzeului ASTRA pentru Centenar este acela de unitate în contextul european actual. De fapt, va fi un maraton de evenimente. O să avem peste 350 de actanți zilnic”, a declarat, într-o conferință de presă, Ciprian Ștefan, directorul Complexului Național Muzeal ASTRA.
În perioada 13 – 15 iulie, în Muzeul în Aer Liber se vor organiza mai multe manifestări, ca Târgul meșteșugarilor din comunități multietnice, tabăra de dansuri multietnice, ateliere de cultură romani „T-aves Baxtalo!”, maratonul gastronomic multietnic și Festivalul de muzică și dansuri tradiționale multietnice, ce va cuprinde animații în gospodăriile din Muzeu și spectacole folclorice, sau Festivalul de Film European.
Joi, 12 iulie, va începe seminarul „ASTRA Multicultural. Patrimoniu Cultural. Valoare. Perspective” și vor avea loc adunarea Muzeelor în Aer Liber din România și conferințele de specialitate referitoare la conservarea și restaurarea patrimoniului.
Vineri, vizitatorii Muzeului ASTRA vor avea intrare liberă, cea de-a doua zi din cadrul proiectului fiind parte dintr-un program derulat de CJ Sibiu, „Județul Sibiu în Anul Centenarului”. De asemenea, vineri va fi inaugurată expoziția „Teracota, mon Amour!”. Vizitatorii Muzeului vor degusta, totodată, produse tradiționale în zona Târgului de Țară, atmosfera fiind întreținută, de la ora 14.30, de elevii Școlii Populare de Arte și Meserii „Ilie Micu” Sibiu. Începând cu ora 17, pe scena de pe lac vor evolua membrii Ansamblului Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiu” și invitații lor, Oana Tomoiagă, Răzvan Năstăsescu, Ovidiu Homorodean, Izabela Tomiță, Gabriel Popescu, Alina Bîcă, Robert Târnăveanu, Sebastian Stan și Sînziana Ștefan.

Publicitate
Ultimele știri

Maratonul Internațional Sibiu 2025: Orașul Binelui Aleargă din Nou

Un oraș care aleargă pentru bine. Așa s-ar putea rezuma ediția din acest an a Maratonului Internațional Sibiu, când...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect