-2.8 C
Sibiu
marți, noiembrie 26, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Tauri de jumătate de tonă împreună, pregătiți la proțap în Piața Mare

Cele mai citite

Doi tauri de circa 580 de kilograme împreună au fost pregătiți la proțap, duminică, cu ocazia avanpremierei „Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană 2019”.
La sfârșitul săptămânii trecute, a avut loc și finala Concursului European Young Chef Award, din Piața Mare, eveniment organizat și promovat la nivel european de către Institutul Internațional de Gastronomie, Cultură, Artă și Turism (IGCAT) în colaborare cu fiecare regiune care a primit titlul de regiune gastronomică european.
În acest sens, dintre cei 12 tineri bucătari sibieni care s-au întrecut prin preparatele gătite, au participat la marea finală numai patru, respectiv Alin Costea, care a gătit tocăniță din mațe de miel, cu ardei copt și smântână, Andriuc Andra, care a pregătit saramură de pește, Rareș Moga, ce a bucurat publicul și juriul cu pomana porcului din porc de la Bazna, și Constantin Fesan, care a preparat mușchiuleț de porc cu ienupăr.
Cei doi tauri din rasa Angus au fost pregătiți în cadrul unui show susținut de Masters of Flames.
„Pe 11 august am avut avanpremiera Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană 2019 și am gătit, la Muzeul ASTRA, în premieră în România un taur de 980 kg carcasă, respectiv 1,7 tone în momentul în care era viu. Am decis să mai facem un proțap și astăzi (n. r. duminică). Colegii mei din Sibiu au văzut niște imagini cu acest proțap pe care se găteau simultan doi tauri. Și am zis să încercăm și noi!”, a explicat Radu Zărnescu, preşedintele Euro-Toques România.
Evenimentul de duminică s-a încheiat cu un concert susținut de Subcarpați.

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

FOTO: Ce mașini vor avea polițiștii din România pentru intervenții. Primele imagini au apărut deja

Cel mai nou model Dacia va fi folosit de polițiștii din România, câteva imagini cu un asemenea transport de...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect