-1.8 C
Sibiu
marți, noiembrie 26, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

A scăzut numărul adopțiilor. Zeci de copii așteaptă să vină cineva și să îi ia acasă

Cele mai citite

Direcția Generală de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului anunță că în anul 2018 au fost adoptați un număr de 16 copilași. Numărul celor care își găsesc o familie este din păcate mai mic decât cel înregistrat în 2016(20 de adopții) și în 2017(25 de copii adoptați).

”Din cei 16 copii adoptați, 11 sunt din Sibiu și au fost adoptați de către familii din Sibiu, un copil a fost adoptat internațional, 2 copii din Sibiu au fost adoptați în alte județe și alti 2 copilași, de această dată din alte județe au fost adoptați în județul Sibiu.”, spune Beatrice Muntea, purtătorul de cuvânt al DGASPC.

Au fost declarați adoptabili, adică părinții biologici și-au dat acordul pentru adopție, un număr de 14 copilași cu vârste cuprinse între 0 și 3 ani, 6 copii cu vârste cuprinse intre 4 si 7 ani 10 micuți cu vârste cuprinse intre 8 și 10 ani dar și un adolescent în vârstă de 15 ani.

La polul opus, cu șanse scăzute de adopție sunt un număr de 76 de copii. Aceștia au fost declarați greu adoptabili.

Până la finele anului trecut au fost eliberate un număr de 21 de atestate pentru familii sau persoane adoptatoare.

Cei care vor să adopte trebuie să știe că primul pas spre mărirea familiei este un drum până la DGASPC. Aici se va depune un dosar cu documente prin care să se solicite evaluarea în vederea obținerii atestatului de persoană sau familie adoptatoare.

Dosarul trebuie să conțină o copie după cartea de identitate, o declarație pe propria răspundere care să ateste domiciliul în romania pe ultimele 12 luni, o copie după certificatul de naștere, o copie după actele de căsătorie sau divorț dacă este cazul, copie după actele locuinței dar și caracterizări de la locul de muncă, adeverință medicală și adeverință de venit.

Procedura de evaluare va dura maxim 120 de zile și va consta din evaluare din punct de vedere social, evaluare psihologică și pregătire pentru asumarea în cunoștință de cauză a rolului de părinte.

Următorul pas este potrivirea copilului cu familia adoptatoare și realizarea după realizarea tuturor procedurilor a actelor de adopție.


Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO: Incendiu de proporții care amenință să se extindă la o casă

Pompierii sibieni intervin, luni seara, localitatea Galeș pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie.Pompierii intervin cu trei autospeciale de...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect