3.1 C
Sibiu
luni, noiembrie 25, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Încep lucrările de modernizare a DJ142G dintre Copșa Mică și Motiș

Cele mai citite

Consiliul Județean Sibiu a demarat lucrările la drumul Copșa Mică – Motiș, lucrare finanțată prin PNDL, cu suma de 21,33 milioane de lei. Durata lucrărilor va fi de aproximativ 2 ani. 
Marți, 12 martie, Consiliul Județean Sibiu a dat ordinul de începere a lucrărilor de execuție pentru modernizarea Drumului Județean 142 G Copșa Mică-Motiș, după ce cu o zi înainte a avut loc predarea amplasamentului către constructor, eveniment la care au participat administratorul public al județului, Sebastian Dotcoș, consilierul președintei pe probleme tehnice inginerul Ovidiu Breaz, inginerul Horia Brad din cadrul Serviciului Patrimoniu, Investiții al Consiliului Județean Sibiu, alături de toți avizatorii, de dirigintele de șantier și de primarii localităților prin care tranzitează Drumul Județean 142 G, respectiv Copșa Mică și Valea Viilor.
Cei 10,4 kilometri de drum vor fi modernizați până la sfârșitul anului 2020, contractul de proiectare și execuție fiind în valoare de 21.333.914,25 lei cu TVA. Finanțarea acestei investiții este asigurată majoritar din fonduri guvernamentale obținute de Consiliul Județean Sibiu prin Programul Național de Dezvoltare Locală.
Proiectul, intitulat „Revigorarea turismului în situl U.N.E.S.C.O. Valea Viilor, prin modernizarea drumului județean Drumului Județean 142 G Copșa Mică-Motiș”, prevede, pe lângă lucrările de modernizare a părții carosabile, și lucrări la sistemul de scurgere a apelor, semnalizări și marcaje rutiere, amenajarea intersecțiilor cu drumurile laterale și lucrări de stabilizare a drumului. Din cele șase poduri aflate pe lungimea drumului, cinci vor fi reabilitate, iar un pod va fi demolat și se va construi altul nou.
Potrivit indicatorilor tehnici aprobați de Consiliul Județean, lucrările presupun o asfaltare pe un strat în localitățile Copșa Mică, Valea Viilor și Motiș, cu aplicarea unui geocompozit (plasă) și asfalt de 4 centimetri, peste asfaltul existent. În zonele extravilane ale drumului, lucrările vor însemna 15 centimetri de agregate (pietriș) stabilizate cu ciment plus două straturi de 4 și 5 centimetri de asfalt de două tipuri, aplicate peste astructura asfaltică existentă. Vor fi reabilitate 5 poduri, peste cursurile de apă Râul Vorumloc (km 2 + 062), Valea Viilor, Valea Patru Hotare, Râul Vorumloc (km 8 + 960) și peste Valea Honăgoaș. Va fi constrit un pod nou, la km 6 +160, peste Râul Vorumloc.

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

„Legionar”, cel mai căutat cuvânt pe DEX online în noaptea alegerilor. Ce alte cuvinte au mai fost căutate

„Legionar” a fost cel mai căutat cuvânt de către români, în noaptea de duminică spre luni, conform unei indexări...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect