10.2 C
Sibiu
miercuri, aprilie 2, 2025

Erasmus+: Elevii Liceului „Carol I” au ajuns în Austria

Cele mai citite

Elevii și profesorii din Liceul Tehnologic de Construcții și Arhitectură „Carol I” au ajuns, la mijlocul lunii martie, în orașul Pinkafeld, din Austria, acolo unde a avut loc cea de-a treia mobilitate din cadrul proiectului Erasmus+ „Digitalisierung im Bauwesen”.  Școala gazdă, a fost HTL Pinkafeld. O școală impresionanță care i-a uimit în mod deosebit pe sibieni.
„Având aproximativ 1.400 de elevi și 170 de cadre didactice, instituția austriacă oferă o pregătire temeinică datorită atelierelor și laboratoarelor dotate cu echipamente moderne costisitoare. Interesată de cooperarea internațională, această școală a avut mai multe proiecte de anvergură, dintre care unul s-a derulat în România, în Blăjel. În decursul acestei întâlniri am prezentat planurile digitalizate în 2D și modelarea în 3D a casei predicatorului din Hosman, folosită ca spațiu în care elevii din cele patru școli partenere să-și dezvolte abilitățile necesare unui bun constructor. Fiecare școală a contribuit la realizarea documentației aferente, prin încărcarea ei pe pagina de pe platforma eTwinning, corespunzătoare acestui proiect”, spune profesor Angela Hagăr.
În cadrul întâlnirii, sub îndrumarea profesorilor din școala gazdă, elevii sibieni participanți, împreună cu elevii din celelalte echipe, au asamblat, parțial, instalația sanitară pe care echipa austriacă o va monta în iunie, în casa din Hosman, în timpul celei de-a patra mobilități. De asemenea, s-a lucrat la dicționarul multilingual, multimedia și interactiv, prin care se încearcă familiarizarea elevilor cu termenii tehnici din limba engleză.
„Aceste întâlniri sunt o dovadă vie a interesului pentru inovare de care sunt animați atât elevii, cât și profesorii. Lărgirea orizontului de cunoaștere, într-un cadru multicultural, se dovedește a fi o plus valoare necesară învățământului românesc”, mai spune Angela Hagăr.
Proiectul Digitalisierung im Bauwesen – House of European Volunteers, a început la 1 octombrie 2018 și se va desfășura până în 30 septembrie 2020. Scopul proiectului este reabilitarea casei predicatorului din satul Hosman. Această casă, aparține asociației CEPIT și va deveni un loc în care tineri voluntari din țările europene vor putea fi găzduiți.

Publicitate
Ultimele știri

Avertisment Transelectrica: O pană de curent majoră ar putea avea loc de Paște

O pană de electricitate ar putea afecta România şi Europa, de Paşte, avertismentul fiind lansat chiar de Transelectrica.Potrivit observatornews.ro,...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect