Sala Festivă a Bibliotecii Astra va găzdui în această după-amiază, la ora 17.00, evenimentul de lansare a cărții „Trădarea României socialiste în viziunea unui ofițer de securitate” – autori Corvin Lupu și Ioan Bâlbă. La numai o oră după, în Foaierul lăcașului (corp B), profesorul Florin Soare va prezenta „Culegere de cântece pentru cor de copii – ANASTISON”, semnată de renumitul profesor Ioan Motronea.
Al doilea eveniment va fi urmat de un moment artistic susținut de Corul de Copii ANASTISON, al Liceului Tehnologic „Johannes Lebel”, din Tălmaciu, al cărui coordonator este chiar profesorul Ioan Motronea.
A doua culegere de cântece pentru copii
Inspirat de puritatea copiilor, profesorul Ioan Motronea lansează, astăzi, „ANASTISON”, a doua culegere de cântece pentru copii. Prima, „Vox Concertino”, a fost dedicată corului cu același nume din comuna Gura-Râului. Temele predilecte ale cântecelor, ne spune Ioan Motronea, sunt jocul, poezia eminesciană, rugaciunea, tot ce ține de partea spirituală a unui om, dar pe care numai copii o pot păstra nealterată”.
Demers pentru aflarea adevărului
Despre „Trădarea României Socialiste în viziunea unui ofițer de securitate. Dialoguri despre Securitate și economia României Socialiste”, Corvin Lupu, unul dintre autori, spune că „această carte se dorește a fi un demers pentru recuperarea memoriei foștilor ofițeri de securitate care doresc să promoveze adevărul în toată cruzimea lui. Este un demers extrem de important pentru România zilelor noastre”. Contribuția colonelului Ioan Bâlbă, coautorul cărții, este una majoră în „(…)aflarea unor adevăruri ascunse din perioada de activitate a domniei sale și pentru că abordează aspecte care țin de OMERTA (n.r. – legea tăcerii) impusă ofițerilor fostei securități de către unii comandanți fundamentaliști începând de imediat după Decembrie 1989 și continuând până astăzi. (…) Cu toate că instituția securității s-a desființat prin lege și chiar dacă majoritatea cadrelor ei au fost recuperați individual și au continuat să lucreze în favoarea celor care au preluat puterea în 22 Decembrie 1989 în urma loviturii de stat” , susține Corvin Lupu.