Primăria Sibiu a scos la licitație proiectarea și execuția lucrărilor pentru proiectul administrativ „Creștere capacitate medicină de urgență pediatrică în spațiile deja existente”. Pentru etapele întocmirii Proiectului Tehnic și a execuției lucrărilor, administrația sibiană va cheltui 1.268.490,36 de lei fără TVA.
Până în acest moment, în cadrul proiectului „Creștere capacitate medicină de urgență pediatrică în spațiile deja existente”au fost întocmite Documentația de Avizare a Lucrărilor de Investiții, Studiu Geotehnic, Expertiză Tehnică, Studiu Topografic, Studiu arhitecturalo-istoric.
Creșterea calității actului medical
Proiectul urmărește crearea unei infrastructuri la nivelul Compartimentului de primiri urgențe care să atragă după sine creșterea numărului de pacienți și creșterea calității actului medical prin lărgirea gamei de servicii și investigații. Un alt obiectiv este îmbunătățirea condițiilor de investigare și tratament pentru pacienții sosiți la urgență și creșterea siguranței pacienților și a personalului angajat prin realizarea unor condiții igienico sanitare la standarde europene. Confortul personalului medical angajat și al pacienților este o altă latură luată în calcul în acest proiect și se traduce prin realizarea unor spații moderne și corespunzător dotate.
Lucrările prevăzute în caietul de sarcini
Pe parcursul unui an, în interiorul Compartimentul de primiri urgențe a Spitalului de Pediatrie, sunt prevăzute:
- lucrări de renovare;
- lucrări de demolare;
- instalații de climatizare;
- lucrări de instalații de echipamente sanitare;
- lucrări de instalații de încălzire;
- lucrări de instalații electrice;
- lucrări de montare de acoperitoare de podea și de pereți;
- lucrări de instalare de apă, canalizare și conducte de evacuare;
Spațiile din interiorul Compartimentului de primiri Urgențe
O atenție deosebită e acordată nevăzătorilor
Din punct de vedere arhitectural, se menține accesul pietonal principal în clădire din strada Gheorghe Barițiu și se propune realizarea unui ansamblu de trepte/rampă pentru persoane cu dizabilități. Pe suprafețele de circulație se prevăd elemente de marcaj de natură tactilo-vizuală profilate care permit persoanelor care utilizează bastonul alb și sensibilitatea la călcare sau identificare vizuală să obțină informații despre un anumit traseu sau despre prezența unui eventual obstacol. Elementele tactilo-vizuale utilizate în zonele care delimitează ariile de pe parcursul traseelor cu pericol de accidentare din cauza diferenței de nivel (trepte, ascensoare) vor fi prevăzute cu suprafețe profilate de avertizare cu amprentă specifică de culoare galbenă. Astfel de zone sunt în zona de intrare unde se găsesc trepte și rampa de acces la nivel a vizitatorilor. Atât treptele cât și rampa vor dispune de elemente de marcaj. Pe hol se vor monta atât elemente de ghidaj cât și elemente de semnalare a unui pericol. Cabinetele și spațiile accesibile vizitatorilor și pacienților vor avea semnalate destinația și informațiile necesare între o manieră vizibilă cu culori contrastante urmărind un paletar adecvat pentru persoanele cu deficit vizuale și inclusiv textele informative vor fi realizate cu varianta în alfabetul Braille. Aceste informații vor fi inscripționate pe tăblițe aplicate pe pereți.
Durata proiectului
Data la care ofertele sunt deschise este în ziua de 22 iulie 2019, ora 15.00, și sunt valabile șase luni de zile. În condițiile în care aceste termene vor fi respectate, etapele de derulare a proiectului sunt:
- elaborare proiect tehnic, iulie – septembrie 2019
- execuția lucrării, noiembrie 2019 – noiembrie 2020;
- amenajarea terenului, noiembrie 2019 – 18 zile;
- organizare de șantier, noiembrie 2019 – 10 zile;
- construcții și instalații, decembrie 2019 – noiembrie 2020;
- montaj utilaje, echipamente tehnologice și funcționale august 2020 – noiembrie 2020;
- recepția la terminarea lucrărilor, noiembrie 2020;
- asistență tehnică pe perioada de execuție a lucrărilor noiembrie 2019 – noiembrie 2020;
- elaborarea documentațiilor în vederea obținerii avizelor și autorizațiilor iulie – august 2019;
https://sibiu100.ro/administratie/166347-primaria-sibiu-obtine-fonduri-europene-pentru-dotarea-ambulatoriului-spitalului-de-pediatrie/