5.2 C
Sibiu
vineri, noiembrie 29, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

„Alergia poate fi fatală”! Avertismentul este dat dr. Andreea Csillag, medic specialist alergologie şi dermatovenerologie – CLINICA MISAN MED

Cele mai citite

Alergia este reacţia sistemului imunitar  la elemente obişnuite, banale din mediul înconjurător la care nu ar trebui să reacţioneze. Pacienţii care suferă de alergii sunt denumiţi atopici. Atopia este de fapt o predispoziţie genetică pentru a produce cantităţi mari de anticorpi de tip Ig E.
 Predispoziţia genetică este factor de risc major. Dacă unul din părinţi este alergic riscul estimat al copilului să fie alergic este de 25% şi creşte la 50% dacă ambii părinţi sunt alergici. Cele mai comune surse de alergeni sunt:

  • Polenurile;
  • acarienii din praful de casă;
  • mucegaiurile;
  • anumite alimente;
  • medicamentele;
  • înţepăturile de insecte;
  • contactul cu anumite substanţe;

Afecţiunile alergice  au un impact negativ asupra calităţii vieţii. De exemplu, rinita alergică este una din cele mai frecvente afecţiuni cronice ale copilului. Aceasta se manifestă prin strănuturi, rinoree (secreţii nazale abundente) sau obstrucţie nazală, simptome care perturbă somnul şi se asociază cu oboseală fizică, procese de învăţare şi memorare deficitare.  De asemenea, rinita alergică netratată asociază astm, care se manifestă prin tuse, senzaţie de sufocare, wheezing, scăderea toleranţei la efort, scutire de sport şi asociere de obezitate.
În caz de  alergie alimentară este dificil de a frecventa o colectivitate, datorită reacţiilor severe ce pot apărea la ingerarea accidentală a unui aliment la care copilul este alergic. Alergia pare  banală în comparaţie cu patologii pe care le considerăm grave (cancer, trauma, infecţii), dar alergia poate să fie şi fatală prin reacţiile severe ce apar după înţepătura de albină sau de viespe, după ingestia anumitor alimente sau după administrarea anumitor medicamente. Asemenea reacţii severe nu sunt rare.
Odată ridicată suspiciunea unei afecţiuni alergice, aceasta trebuie confirmată prin investigaţii de profil specific. Precizarea alergenelor şi instituirea unui tratament de specialitate este de competenţa medicului alergolog. Investigațiile de profil se pot face și la CLINICA MISAN MED.
Dr. Andreea Csillag, medic specialist alergologie şi dermatovenerologie
CLINICA MEDICALĂ MISAN MED SIBIU
Adresa: Strada Hipodromului Nr. 3B, Sibiu, România
Telefon:
+40 369 801 555
+40 269 245 516
+40 748 200 207
Fax: +40 369 801 805
E-mail:
[email protected]
[email protected]

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

Programul evenimentelor din 30 noiembrie – 1 decembrie 2024 în Sibiu

Crăciunul pe Strada Turnului (Festival)Începe la 10:00 | Strada TurnuluiACS Alma Sibiu - Gloria Buzău (Sport)Începe la 10:00 |...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect