3.1 C
Sibiu
luni, noiembrie 25, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Primăria Sibiu continuă anveloparea termică a blocurilor cu bani europeni

Cele mai citite

După ce a fost finalizată faza DALI în 2016, Primăria Sibiu a lansat licitația pentru proiectarea tehnică și execuția de lucrări de anvelopare termică a altor trei blocuri. Prin aceste lucrări, se urmărește creșterea eficienței energetice a imobilelor. Blocurile sunt situate pe Calea Dumbrăvii 25, Aleea Biruinței 5 și Rusciorului 31, bl.16.
Valoarea contractului este de 1.537.645 lei, fără TVA, iar suma va fi acoperită din fonduri europene nerambursabile accesate prin POR 2014-2020, Axa Proiritară 3, prioritate de investiții 3.1. Proiectul a fost aprobat spre finanțare europeană fiind în etapa de semnare a contractului de finanțare.
Creșterea eficienței energiei energetice
Prin anveloaparea celor trei blocuri se urmărește:

  1. reducerea consumului pentru energie totală cu cel puțin 40%;
  2. reducerea consumului de energie pentru încălzirea spațiilor blocurilor cu cel puțin 50%;
  3. scăderea emisiilor de CO2 generate de cele trei mobile cu cel puțin 40%;
  4. ameliorarea aspectului urbanistic, măsurile unitare de anvelopare termică;

Lucrările efectuate
La toate blocurile ce vor fi anvelopate termic, geamurile de la balcon vor avea toate laturile mobile, iar balcoanele urmează să fie închise.  Astfel, se propune zidirea balcoanelor/logiilor cu zidărie de BCA încât să poată susține o închidere de balcon cu tâmplărie performantă energetic. Parapetul va fi din zidărie de BCA, de 15 cm grosime. Se va executa o centură de beton armat pe conturul parapetului. Ulterior, parapetul va fi tencuit la interior, iar zugrăvirea lui se va face cu lavabilă. Tâmplăria, potrivit caietului de sarcini, trebuie să fie termoizolantă din profile PVC cu geam termoizolant. Aceasta va fi dotată cu dispozitive fantă grile pentru aerisirea controlată a spațiilor ocupate și evitarea apariției condensului pe elemente de anvelopă. Pentru izolarea termică a fațadei se propune parte opacă, prin aplicarea unui sistem compozit de izolare pentru fațadă, cu grosimea materialului izolat de 10 cm, iar termoizolarea planșeului se va realiza cu sistem termoizolant compozit (vată minerală bazaltică), având grosimea de 25 de cm. Se mai are în vedere, printre altele, și construirea sau repararea de trotuare de protecție din jurul clădirii pentru a elimina infiltrațiile apei meteorice. Acestea vor fi în panta spre exteriorul clădirii.
Termene
În caietul de sarcini, constructorul are obligația ca, în două luni de la semnarea contractului, să întocmească Proiectul Tehnic și documentația pentru obținerea avizelor. Perioada de execuție a lucrărilor este de 9 luni de la emiterea ordinul de începere a lucrărilor. Însă acest document va fi emis abia după ce proiectul tehnic va fi aprobat de către Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru.

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ: Ilie Bolojan este noul președinte al PNL și anunță că partidul o va susține, “fără niciun fel de negociere”, pe Elena Lasconi

Ilie Bolojan este noul președinte interminar al PN și a anunțat că partidul o va susține, “fără niciun fel...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect