Proiectul drumului de legătură dintre Turnișor și Ștrand poate avansa, după ce consilierii locali au votat proiectul care permite exproprierea terenurilor de pe marginea actulului drum neasfaltat. În acest fel, noua șosea va putea avea lățimea necesară pentru trotuare și piste de biciclete.
În ultima ședință a Consiliului Local Sibiu a fost aprobat proiectul de hotărâre care stabilește coridorul de exproprieri necesare pentru lărgirea drumului dintre cartierele Valea Aurie, Ștrand și Turnișor, peste zona numită Câmpșor, între străzile Dimitrie Cantemir și Rozmarinului. Primăria va avea la dispoziția în acest fel o suprafață de teren suficient de lată pentru amenajarea drumului, fiind prima etapă în procedura de expropiere pentru o cauză de utilitate publică.
Primarul Astrid Fodor spune că prin acest proiect „se vor rezolva în mare parte ambuteiajele care se formează zilnic pe șoseaua Alba Iulia și Maramureșului”.
Conform indicatorilor tehnico-economici aprobați, drumul va avea o lățime de 7 metri, vor fi amenajate trotuare de 1,5 metri lățime pe fiecare parte și piste pentru biciclete cu o lățime de 2,5 metri, spații verzi și va fi amenajată și rețeaua de iluminat public cu LED. Drumul va avea și o trecere la nivel cu calea ferată care va fi reglementată prin bariere, care ar putea să reprezinte un obstacol pentru traficul de aici.
În prezent, drumul neasfaltat care va sta la baza viitoarei șosele are doar 4-5 metri lățime, soluția legală pentru lărgirea acestuia fiind expropierea unor suprafețe de teren de la proprietarii privați din zonă. Potrivit primăriei, este vorba de exproprierea unei suprafețe de aproximativ 6.000 de metri pătrați de pe un număr de 35 de parcele, suprafațele exacte urmând să rezulte din studiul cadastral care se va efectua în următoarea perioadă. Suprafața care va fi expropriată de la fiecare proprietar va fi una redusă, fiind vorba doar de frontul terenului situat în vecinătatea viitorului drum. Proprietarii care vor fi expropriați vor fi despăgubiți cu sume de bani la prețul pieței. În acest sens, Primăria Sibiu va angaja un expert evaluator autorizat ANEVAR care va stabili prețul acestor terenuri.
Reamintim că în zona respectivă Primăria mai derulează alte două proiecte, un pod peste Cibin pe strada Rozmarinului și un parc în apropiere de cartierul Tilișca.