5.2 C
Sibiu
vineri, noiembrie 29, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Centrul de Plasament de la Orlat se va închide. O parte din copii sunt mutați la Cisnădie

Cele mai citite

Centrul de Plasament de la Orlat se va închide în urma unei decizii luate de DGASPC Sibiu, iar 25 de copii din centru au fost mutați în Satul SOS din Cisnădie, pentru a beneficia de condiții mai bune și mai potrivite pentru nevoile lor. Copiii vor locui în casele SOS, alături de Mama SOS și de frații lor. SOS Satele Copiilor face eforturi ca frații să crească mereu împreună și să aibă legături solide de-a lungul vieții. Din cei 25 de copii, sunt 7 grupuri de frați, ce vor crește împreună, în aceeași casă.
Până în acest moment 15 copii au ajuns în Satul SOS din Cisnadie, anunță reprezentanții DGASPC Sibiu. Restul de 10 copii vor ajunge în perioada imediat următoare. Acești copii au locuit până acum în Centrul de Plasament Orlat, aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu. DGASPC Sibiu a luat decizia închiderii acestui centru, iar copiii să beneficieze de servicii mai potrivite pentru nevoile lor. Toate acestea fac parte dintr-un program național de dezinstitutionalizare.
„După cum ne-am angajat în urmă cu peste 25 de ani, suntem aici pentru ca fiecare copil aflat în nevoie să își găsească locul potrivit pentru a crește mare si echilibrat. Cea mai mare bucurie a noastra este atunci când ei revin în Sat ca adulți și vedem că sunt bine și ne bucurăm de realizarile lor. În cazul copiilor ce vor începe o nouă etapă a vieții lor în Satul SOS Cisnădie, ne dorim exact ce le dorim propriilor noștri copii, să fie bine și să aibă o copilărie lipsită de griji, alături de Mama SOS, de frați și de noi toti”, spune Diana Podaru, Director SOS Satele Copiilor România.
„Procesul de dezinstitutionalizare a copiilor din CP Orlat a început! Pentru 25 de copii, am găsit soluția plasamentului acestora în căsuțele de tip familial ale Asociației SOS Satele Copiilor România. Pentru acești copii a început o nouă etapă, mai bună, mai apropiată de ceea ce înseamnă mediul familial. Au șansa să își facă noi prieteni, să crească și să se dezvolte cât mai frumos. Mulțumesc tuturor celor care au făcut acest lucru posibil!”, spune Laura Camelia Vilsan, Director General DGASPC Sibiu.
De-a lungul celor peste 25 de ani, SOS Satele Copiilor România a dezvoltat servicii care să răspundă integrat nevoilor beneficiarilor (sociale, educaționale, cele primare – hrană, locuire, îmbrăcăminte și încălțăminte etc), atât în programul de îngrijire alternativă, cât și în cel de prevenire a separării copilului de familie. SOS este unul dintre inițiatorii modelului caselor de tip familial în România, al centrelor de consiliere și sprijin pentru copii și părinți din comunități și al programelor ce pun accent pe formarea deprinderilor de viață independentă la tinerii din sistemul de protecție. În peste 25 de ani, mai mult de 400 de copii au crescut în familia SOS, iar 90% dintre tinerii care au ieșit din ingrijirea SOS sunt bine integrați social și au un loc de muncă stabil.
În acest moment, peste 700 de copii și tineri sunt sprijiniți prin intermediul programelor SOS, în trei județe din țară – București-Ilfov, Sibiu și Bacău.

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

Modificări de trafic pentru evenimentele dedicate Zilei Naționale a României

În intervalul orar 09:30 – 10:30, traficul rutier pe Bulevardul Victoriei din Sibiu va fi închis pentru desfășurarea evenimentelor...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect