5.2 C
Sibiu
vineri, noiembrie 29, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Știai că în interiorul unei hote e paradisul bacteriilor? Cum trebuie curățată și igienizată hota

Cele mai citite

Deși am fi tentați să credem că baia este încăperea din locuință cu cele mai multe bacterii, realitatea este alta. Bucătăria deține acest neplăcut „record”. Asta pentru că aici se manipulează materie organică în condiții de umiditate și de temperatură care favorizează apariția și propagarea microorganismelor dăunătoare sănătății. Așa se face că, oricât am fi de atenți să păstrăm curățenia în bucătărie, dacă acordăm atenție doar suprafețelor vizibile, nu vom reuși să igienizăm cu adevărat. La interiorul hotei, de exemplu, aproape niciodată nu curățăm, ceea ce o face o zonă propice formării de bacterii.
Deși curățarea unei hote este sarcina cea mai neplăcută atunci când vine vorba de curățenia în bucătărie, aceasta poate fi făcută mai ușoară urmând doar câteva sfaturi de întreținere corectă a acestui indispensabil aparat de bucătărie.
Hota – oferte (LINK)
Utilitatea unei hote este, așa cum știm, atragerea și ”aspirarea” fumului, aburilor și mirosurilor dintr-o bucătărie atunci când gătim. Odată cu acestea, însă, sunt ”aspirate” și picături de grăsime care se depun pe componentele hotei și pe filtrele acesteia. Astfel, hota își îndeplinește tot mai anevoios misiunea de purificare a aerului și de eliminare a mirosurilor din bucătărie. De aceea, pentru a ne asigura că hota funcționează la capacitate maximă și își îndeplinește funcționalitățile fără greș, trebuie să o curățăm periodic, cu aceeași frecvență cu care o folosim. În plus, grăsimea depusă pe partea de jos a unei hote este foarte flamabilă, fiind un real pericol de fiecare dată când o flacără riscă să ajungă la ea, atunci când folosim o tigaie sau un wok, de exemplu.
Sunt mai multe feluri de hote, cu diferite caracteristici: telescopice, decorative, încorporabile etc. Toate au, însă, ceva în comun: funcționalitatea. În general, hotele au un sistem de filtrare a particulelor de grăsime și un sistem de sucțiune a fumului și aburilor.
Hota – oferte (LINK)
Acestea sunt zonele unei hote în care se produce cea mai mare acumulare de grăsime și, deci, care trebuie curățate cel mai des. Recomandabil ar fi să o facem lunar iar, o dată pe an, să curățăm și zona din interior a hotei.
Pentru curățarea filtrelor metalice ale unei hote trebuie să le demontăm și să le spălăm fie în mașina de spălat vase, fie într-o soluție de amoniac și apă fierbinte. Alte trucuri pentru curățarea filtrelor unei hote sunt: aplicarea unei soluții pentru eliminarea grăsimii și lăsată să acționeze. Când grăsimea s-a înmuiat, putem freca temeinic cu un burete de vase, mai exact cu partea aspră a acestuia, sau cu o perie de plastic. Apoi, clătirea acestora tot în apă fierbinte.
Link oferte hote
O altă metodă de curățare a unei hote este punerea la fiert, sub hotă, câteva oale/cratițe mari cu apă care trebuie adusă la temperatura de fierbere. În această apă se dizolvă bicarbonat de sodiu, foarte lent, pentru a nu da în foc, iar apoi trebuie lăsați aburii acestei soluții să înmoaie murdăria de pe hotă. Apoi, filtrul metalic al acesteia trebuie spălat într-un lighean, cât timp grăsimea este înmuiată și se elimină mai ușor. Imediat ce au fost spălate filtrele, acestea trebuie șterse bine și lăsate să se usuce înainte de a fi montate înapoi.

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ: CCR va anunța luni, 2 decembrie, dacă va anula turul I al prezidențialelor

Curtea Constituțională a României va anunța luni, 2 decembrie, la ora 17, decizia privind turul I al alegerilor prezidențiale.Curtea...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect