0.2 C
Sibiu
marți, noiembrie 26, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

GALERIE FOTO Dezastru ecologic în Pădurea Măgura, în urma incendiului care a cuprins hectare întregi

Cele mai citite

Incendiul devastator care a cuprins Pădurea Măgura din Cisnădie a distrus circa 5 – 6 hectare de pădure, generând un dezechilibru ecologic greu de estimat. Mai bine de două zile s-au luptat pompierii sibieni, reprezentanți ai Ocolului Silvic și Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență flăcările care au cuprins pădurea din apropierea orașului Cisnădie.
Mai multe hectare de pădure au fost mistuite de flăcările celui mai puternic incendiu de vegetație din acest an din județul Sibiu. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu a intervenit inițial cu 24 de pompieri pentru stingerea incendiului care s-a declanșat în noaptea de duminică spre luni la liziera pădurii Măgura și apoi s-a extins necontrolat. În ajutorul pompierilor s-au aflat permanent reprezentanți ai Ocolului Silvic „Valea Sadului” Cisnădie și membrii serviciilor voluntare pentru Situații de Urgență din zonă.

Declanșat din cauze care deocamdată sunt necunoscute, luni în jurul amiezii focul părea că nu dă probleme pompierilor și a fost localizat. Din cauza rafalelor de vânt, însă, focarele existente s-au reaprins în zona care a ars în noaptea de duminică.  Astfel, au fost suplimentate forțele prezente la locul intervenției, fiind adusă și un vehicul cu șenile pentru intervenție. Odată reaprins, focul s-a manifestat cu precădere la liziera pădurii pe zone abrupte și greu accesibile. Intervenția pompierilor militari s-a desfășurat cu dificultate din cauza reliefului din zonă și focarelor care se reaprindeau din cauza vântului.
După încă o zi și o noapte în care peste 100 de persoane s-au luptat cu flăcările, incendiul a fost în cele din urmă stins încursul zilei de miercuri. Până la ora închiderii ediției, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu nu centralizase încă datele privind pagubele produse de incendiu.

Pentru a preveni pe viitor producerea unor incendii similare, Inspectoratul pentru Situații de Urgență a transmis o serie de recomandări sibienilor.
“Reamintim tuturor cetățenilor să respecte următoarele  măsuri de apărare împotriva incendiilor la fondul  forestier:
– Respectaţi instrucţiunile personalului silvic;
– pregătiţi focul pentru prepararea mâncării doar în locuri special amenajate, respectând regulile de prevenire a incendiilor;
– faceţi focul în locuri cât mai îndepărtate de vegetaţie şi în nici un caz pe timp de secetă excesivă ori în condiţii de vânt;
– nu lăsaţi copiii să se joace cu focul și nu lăsaţi niciodată focul nesupravegheat, deoarece chiar şi o rafală slabă de vânt ar putea  modifica direcţia focului, îndreptând flăcările spre vegetaţie sau transportând scânteile incandescente la distanţe mai mari, în interiorul pădurii.
– De asemenea, menţineţi curăţenia în pădure: aruncaţi în locurile special amenajate hârtiile, resturile de  mâncare ori sticlele. Ele ar putea contribui la propagarea incendiilor în pădure;
– stingeţi cu apă sau pământ focul/cărbunii încinşi înainte de a pleca din pădure”

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO: Incendiu de proporții care amenință să se extindă la o casă

Pompierii sibieni intervin, luni seara, localitatea Galeș pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie.Pompierii intervin cu trei autospeciale de...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect