3.1 C
Sibiu
luni, noiembrie 25, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Locul II pentru elevii Liceului de Artă la Concursul Național „Aleg conștient. Stop dependenței de Internet!”

Cele mai citite

Clasa a VI-a B de la Liceul de Artă din Sibiu a obținut locul II, la categoria gimnaziu, la Concursul Național „Aleg conștient. Stop dependenței de Internet!”, inițiativă a Organizației „Salvați Copiii”. Copiii s-au implicat cu toată dăruirea într-un proiect care vorbește deschis despre dependența copiilor și tinerilor de internet și tehnologie. Ei au creat materiale, au avut întâlniri și au făcut proiecte despre ce înseamnă această dependență, despre cum poate fi combătută și despre rolul părinților în educarea copiilor pe acest segment. Premierea copiilor a avut loc miercuri, 30 noiembrie, în cadrul Liceului de Artă din Sibiu și a fost făcută de Georgiana Roșculeț, coordonator program educațional Ora de Net și formator pentru atelierul dedicat părinților și profesorilor și Diana Veștineanu, facilitator educație non-formală. În competiție au luptat elevii din 130 de școli din România.
Echipa câștigătoare din Sibiu a fost coordonată de profesoara de matematică Ana Toboș, care le este și  dirigintă și de consilierul școlar prof. Elena Morariu. Aceștia erau în clasa a V-a B când s-au înscris, iar anul acesta au ajuns în clasa a VI-a. Inițiativa la care au participat acești copii este în cadrul unui concurs național, lansat în fiecare an, în luna februarie de Organizația „Salvați copiii”. Tema de anul acesta a fost „Aleg conștient. Stop dependenței de Internet!”. Subiectul temei s-a bazat pe un studiu făcut de cei din organizație, care a arătat că, în timpul unei săptămâni 27% dintre tineri petrec mai mult de șase ore pe internet, iar în week-end-uri sau vacanțe, mai mult de 48% dintre ei stau peste șase ore pe internet. Întrebați de ce fac asta, mulți dintre ei au răspuns că nu au alte alternative și se plictisesc. Concursul a constat în trei etape. O activitate în clasă, în care s-a vorbit despre dependența de internet, apoi elevii au fost invitați să se monitorizeze pe parcursul unei săptămâni ca să vadă care sunt tendințele lor și apoi o altă activitate în care să discute despre potențialele soluții și ulterior să organizeze o activitate comunitară la nivelul întregii instituții. Elevii de la Liceul de Artă au făcut un film în care au adunat toată documentația lor și care s-a terminat cu un mesaj adresat părinților, pe care îi roagă să fie un exemplu pentru ei, să-și petreacă mai mult timp cu ei și să le creeze activități pentru a se putea detașa de tehnologie.
„Ne-am implicat în acest concurs pentru că nu s-au părut foarte interesante și de actualitate temele. Copiii s-au mobilizat foarte frumos și au făcut față etapelor. Pentru că le-a plăcut enorm, își doresc să participe și anul viitor”, a spus prof. Ana Toboș.
Încă din anul 2009 Organizația „Salvați copiii” are în desfășurare un program care vizează siguranța pe internet a copiilor. Acesta este derulat în cadrul unei inițiative europene numită „Safer Internet”, iar competiția este lansată, în fiecare an, în luna febriarie, cu ocazia zilei siguranței pe internet. Până la concursul de anul viitor, organizația a lansat de curând campania „Joc și joacă în era digitală” prin care continuă eforturile de a se găsi cele mai bune metode de folosire a tehnologiei în sens constructiv sau de a proteja copiii de conținut negativ de pe internet.
 

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO/VIDEO – Protest după alegeri: „Tinerii vă spun în cor/Nu votați un dictator”

Peste 300 de tineri protestează, luni seara, în Piața Universității,, împotriva candidatului la președinție ajuns în turul doi cu...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect