7.4 C
Sibiu
luni, noiembrie 25, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Comisia Europeană cere informații suplimentare referitoare la autostrada Sibiu-Pitești

Cele mai citite

Proiectul autostrăzii Sibiu-Pitești, trimis Comisiei Europene în scopul obținerii de fonduri nerambursabile, nu a fost aprobat încă. Reprezentanții UE au solicitat lămuriri în legătură cu impactul acestui obiectiv major de infrastructură asupra mediului, înainte de a lua o decizie cu privire la oferirea de finanțare. 
Potrivit fostului Ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, Comisia Europeană a trimis o notificare de suspendare a finanțării din fonduri europene pentru autostrada Sibiu-Piteşti. Dezvăluirea a fost făcută printr-o postare pe pagina personală de Facebook, sâmbătă, 11 ianuarie. Ministerul Fondurilor Europene infirmă, însă, această declarație. Potrivit reprezentanților MFE scrisoarea primită este una de observații, în care se cer lămuriri cu privire la impactul construirii autostrăzii asupra mediului. 
„Comisia Europeană a solicitat României, în data de 23 decembrie 2019, o serie de clarificări privind impactul autostrăzii Sibiu-Pitești asupra mediului, pe traseul acesteia. Comisia Europeană nu a transmis nicio scrisoare de suspendare. Documentul transmis de Comisie se numește scrisoare de observații.” a explicat Lucian Bode, actualul Ministru al Transporturilor, pe pagina sa de Facebook. 
Dezvoltarea durabilă și protecția mediului sunt prioritare în agenda UE, prin urmare un răspuns nesatisfăcător din partea administrației de la București ar putea însemna o respingere a cererii de finanțare. Comisia Europeană are la dispoziție trei luni pentru adoptarea unei decizii de la momentul transmiterii cererii de finanțare. În cazul în care se solicită informații suplimentare, cum este cazul României, perioada de trimitere a răspunsului din partea CE este înghețată până la primirea clarificărilor din partea autorităților locale. 
Guvernul României are la dispoziție două luni pentru a răspunde acestei solicitări. La nivelul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor au avut loc mai multe întâlniri de lucru cu autoritățile implicate, pentru a se răspunde la solicitările Comisiei, potrivit lui Lucian Bode.
Luni, 13 ianuarie, va avea loc o întâlnire cu toți factorii implicați – Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Ministerul Mediului, Ministerul Fondurilor Europene, Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate, Agenția Națională de Protecția Mediului precum și experții Jaspers. 
„Transmiterea proiectului către CE urmărește asigurarea finanțării din fonduri externe nerambursabile, din punct de vedere fizic proiectul mergând înainte pe fiecare tronson în funcție de faza de evoluție (lot 1 – contract semnat, lot 2-3 documentație tehnică, lot 4-5 licitație).” a mai menționat Ministrul Trasporturilor.

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

Nicolae Ciucă demisionează din funcția de președinte al PNL

Candidatul PNL la alegerile prezidențiale, Nicolae Ciucă, și-a anunțat luni demisia din funcția de președinte al partidului.„Dragi români, vă...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect