-2.8 C
Sibiu
marți, noiembrie 26, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Medicamentele pe bază de ranitidină, interzise în farmaciile din România

Cele mai citite

Agenția Națională a Medicamentului a anunțat blocarea vânzării în farmacii a medicamentelor pe bază de ranitidină. Decizia a fost luată la nivel European.
Grupul european pentru Calitatea Medicamentului a semnalat existența unor impurități în compoziția ranitidinei, care pot crește riscul de cancer pentru oameni. Impuritatea cancerigenă se numește N-nitrozodimetilamină (NDMA). 
În urma acestei descoperiri, vânzarea de medicamente care conțin ranitidină a fost blocată, în toate statele membre ale Uniunii Europene. Agenţia Naţională a Medicamentului a implementat această măsură preventivă și în România. 
Până când Comisia Europeană nu va lua o decizie definitivă în cazul medicamentele care conţin ranitidină vânzările vor rămâne blocate și în România. Sunt vizate atât medicamentele care se administrează pe cale orală, cât și cele injectabile.
„Ca urmare a suspendării de către Directoratul European pentru Calitatea Medicamentului (EDQM) a Certificatelor de conformitate cu Farmacopeea Europeană (CEP) pentru substanţa activă Clorhidrat de ranitidină, din cauza detectării prezenţei de impurităţi nitrozaminice (NDMA), Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) a dispus, ca măsură de precauţie, blocarea la vânzare la nivel de farmacie, a medicamentelor pe bază de ranitidină, atât a formelor farmaceutice cu administrare orală, cât şi a soluţiei injectabile, până la emiterea de către Comisia Europeană a unei decizii referitoare la medicamentele care conţin ranitidină, afectate de această neconformitate de calitate”, menționează reprezentanții ANMDMR.
Pacienții care foloseau aceste medicamente până în prezent vor fi nevoiți să caute un tratament alternativ, fiind sfătuiți să ceară sfatul unui medic în acest demers. 
Medicamentele pe bază de ranitidină sunt folosite pentru tratarea afecțiunilor gastrice deoarece reduc cantitatea de acid din stomac. Acest lucru permite ca stomacul şi duodenul să se vindece mai repede. Ranitidina se foloseşte în tratarea ulcerului gastric sau duodenal, a indigestiei, dispepsie sau arsurilor la stomac.

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

Diana Șoșoacă: Îl susțin pe Călin Georgescu dacă va ajuta S.O.S să ocupe Parlamentul și voi fi numită prim-ministru

Preşedintele Partidului S.O.S. România, eurodeputatul Diana Şoşoacă, a declarat, luni, că îl va susţine pe candidatul independent Călin Georgescu...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect