3.1 C
Sibiu
luni, noiembrie 25, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Termenul de depunere a Declarației Unice, în 2020, amânat

Cele mai citite

Guvernul României a amânat prin OUG termenul până la care poate fi depusă în 2020 Declarația Unică, pentru activități independente.
Formularul numit Declarația Unică, obligatoriu pentru mai multe categorii de persoane care încasează venituri din activități independente va putea fi depus până la data de 25 mai 2020, cu mai mult de două luni în plus față de termenul inițial de 15 martie. Decizia a fost luată ca urmare a mesajelor transmise de contribuabilii nemulțumiți spune guvernul.
Declarația Unică a fost introdusă în 2018 pentru a înlocui 7 formulare fiscale utilizate anterior de persoanele fizice pentru declararea către ANAF a unor venituri: D200, D201, D220, D221, D600, D604 și D605. Anul trecut, declarația a fost depusă de circa 1 milion de români, din care peste 80% au depus-o online. Prin aceeași ordonanță de urgență a fost extins, tot pentru 25 mai 2020, termenul pentru depunerea Declarației 230 „Cererea privind destinația sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul anual datorat”.
Declarația Unică trebuie depusă de cei care au obținut venituri din România din activități independente, cedarea folosinței bunurilor, activități agricole, precum și din piscicultură și silvicultură, transferul titlurilor de valoare și orice alte operațiuni cu instrumente financiare derivate, precum și din transferul aurului financiar, alte surse, altele decât cele cu reținere la sursă.
Veniturile pentru care impozitul este reținut la sursă, în România, este impozit final: dobânzi, dividende și nu trebuie declarat prin Declarația Unică. Veniturile din străinătate se declară chiar dacă au fost deja impozitate în țara de unde au fost obținute: Profesii liberale, activități de producție, comerț, prestări servicii; Drepturi de proprietate intelectuală; Cedarea folosinței bunurilor; Activități agricole, piscicultură și/sau silvicultură; Dividende, dobânzi, transferul titlurilor de valoare și orice alte operațiuni cu instrumente financiare derivate, precum și din transferul aurului financiar, alte venituri din investiții; Remunerații ale membrilor consiliului de administrație/administrator/cenzori și alte venituri similare; Salarii plătite din Romania pentru activitatea desfășurată în străinătate, în anumite situații; Premii și jocuri de noroc; Pensii; Venituri din alte surse (ex. câștig din transferul criptomonedelor); Transferul proprietăților imobiliare din patrimoniul personal.

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO/VIDEO – Protest după alegeri: „Tinerii vă spun în cor/Nu votați un dictator”

Peste 300 de tineri protestează, luni seara, în Piața Universității,, împotriva candidatului la președinție ajuns în turul doi cu...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect