7.4 C
Sibiu
luni, noiembrie 25, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Registratura și arhiva Tribunalului Sibiu vor funcționa pe perioada grevei, cu program scurt 

Cele mai citite

Personalul auxiliar al Tribunalului Sibiu își va continua activitatea și pe perioada protestului, însă cu un program mai scurt. Greva se datorează deciziei de a abroga pensiile speciale. 
Arhiva și Registratura Tribunalului Sibiu vor avea program cu publicul și pe perioada protestului anunțat ieri, 29 ianuarie de către judecători. Orele de lucru vor fi, însă, mai reduse decât în mod normal. Astfel, începând de joi, 30 ianuarie, departamentele de registratură și arhivă vor avea program de lucru cu publicul de luni până vineri, în intervalul orar 8.30-10.00. Programul anterior, înainte de începerea grevelor, era cu două ore mai lung, până la ora 12.30. 
Decizia a fost luată la nivel național, potrivit unui comunicat transmis de Sindicatul Național al Grefei Judiciare Dicasterial în data de 29 ianuarie. Sindicaliștii vor convoca o Adunare Generală Extraordinară, în data de 7 februarie pentru a hotărî care vor fi formele de protest pe care personalul auxiliar din instanțe și parchete le vor adopta pe viitor. Această ședință va veni ca un răspuns la decizia la care va ajunge Curtea Constituțională, cu privire la eliminare a pensiilor de serviciu.
Judecătorii Tribunalului Sibiu au anunțat miercuri, 29 ianuarie, că vor continua greva începută luni. Toate procesele care nu trebuie soluționate în regim de urgență au fost amânate. Tot miercuri, proiectul de lege care prevede tăierea acestor beneficii financiarea a trecut de votul din Camera Deputaților.
„Adunarea Generală a judecătorilor din cadrul Tribunalului Sibiu, a decis suspendarea activități şi refuzul de participare la constituirea birourilor electorale locale, până la încetarea stării care a generat forma de protest.” arată reprezentanții Tribunalului.
În opinia magistraților, pensia de serviciu nu constituie un privilegiu, ci o compensaţie pentru incompatibilităţile şi interdicţiile la care magistraţii sunt supuşi pentru a le asigura imparţialitatea. În comunicatul transmis de Tribunalul Sibiu, se menționează faptul că abrogarea acestor pensii ar constitui o încălcare a independența și statutului constituțional al judecătorilor.
„Acordarea pensiei de serviciu pentru cadrele militare și magistraţi nu reprezintă un privilegiu, ci este justificată în mod obiectiv, ea constituind o compensaţie parţială a inconvenientelor ce rezulta din rigoarea statutelor speciale cărora trebuie să li se supună militarii și magistraţii”, conform comunicatului Curții de Apel Alba Iulia.

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

Apă-canal aniversează 130 de ani de distribuție centralizată

Apă Canal Sibiu celebrează, în aceste zile, 130 de ani de distribuție centralizată a apei, iar cu acest prilej...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect