-0.8 C
Sibiu
marți, noiembrie 26, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Ministerul Sănătății a declarat epidemie de gripă

Cele mai citite

Autoritățile au decretat oficial stare de epidemie de gripă în România. La nivel național au fost înregistrate peste 7.000 de îmbolnăviri şi 18 decese din cauza virusului gripal. 
Joi, 6 februarie, Ministerul Sănătăţii a declarat epidemie de gripă în România, având în vedere numărul crescut al îmbolnăvirilor cu virus gripal şi infecţii respiratorii, din ultima săptămână.
Până în acest moment, numărul persoanelor care au decedat din cauza gripei a ajuns la 18, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.
Ultimele două persoane care au decedat din cauza gripei sunt un copil de un an şi şase luni din judeţul Neamţ şi o femeie de 49 de ani din judeţul Mureş. În ambele cazuri, s-a confirmat infectarea cu virus gripal tip A. Ambii aveau condiţii medicale preexistente şi nu au fost vaccinaţi antigripal.
Numărul cazurilor de gripă înregistrate în țară este de peste 7000 de cazuri, un număr dublu faţă de săptămâna anterioară şi tot dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. De asemenea, au fost raportate peste 170.000 de infecţii respiratorii, cu 23.000 mai multe faţă de săptămâna anterioară.
Ministerul Sănătăţii a achiziționat 35.000 de doze de vaccin gripal suplimentare pentru campania de vaccinare a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire. Autorităţile sanitare anunţă că aceste doze de vaccin vor ajunge la medicii de familie săptămâna viitoare. 
Recomandările Ministerului Sănătăţii
Rămân valabile măsurile de prevenție făcute publice anterior. Sunt esențiale măsurile de igienă personală pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecțiuni respiratorii și în special prin gripă. Sunt importante spălarea pe mâini cu apă și săpun, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viață sănătos – alimentație bazată pe legume și fructe, odihnă și mișcare.
Persoanele din grupe de risc pentru forme severe (bolnavi cronici, vârstnici, persoane imunodeprimate, gravide, copii mici) sunt sfătuite să anunțe medicul de familie cât mai curând după debutul bolii pentru diagnosticare și instituirea precoce a tratamentului antiviral, de preferat în primele două-trei zile de evoluție a bolii.
Se recomandă evitarea automedicaţiei şi consultarea medicului de familie pentru simptome care sugerează gripa. Este indicată şi izolarea voluntară la domiciliu a persoanelor care prezintă simptome asemănătoare gripei. Vaccinarea este cea mai eficientă metodă de prevenţie şi se recomandă, în continuare, vaccinarea antigripală. 
https://sibiu100.ro/sanatate/186208-s-a-dublat-numarul-virozelor-in-ultima-saptamana-la-sibiu/

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO: Incendiu de proporții care amenință să se extindă la o casă

Pompierii sibieni intervin, luni seara, localitatea Galeș pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie.Pompierii intervin cu trei autospeciale de...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect