0.2 C
Sibiu
luni, noiembrie 25, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Peste 140 de cazuri de suspiciune de gripă, în școlile din Sibiu

Cele mai citite

Inspectoratul Şcolar Judeţean a centralizat numărul îmbolnăvirilor în rândul elevilor din judeţul Sibiu. Cazurile de suspiciune de gripă sunt în număr de 143, iar infecţiile respiratorii, aproape 3000.
Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu au făcut publice noi date referitoare la numărul de îmbolnăviri din unităţile de învăţământ din judeţ, luni, 10 februarie.
Astfel, în şcolile din județul Sibiu s-au înregistrat, în rândul elevilor, 143 de cazuri cu suspiciune de gripă, cu nivel pozitiv la testarea rapidă. Pe lângă aceştia au fost raportate și 2958 de cazuri de viroză.
Cursurile au  fost reluate în toate unitățile de învățământ din județ, după ce săptămâna trecută mai multe școli suspendaseră parțial activitatea din cauza îmbolnăvirilor.
Îmbolnăvirile au dus la sistarea cursurilor la mai multe clase din judeţ. În perioada 6-7 februarie activitatea a fost suspendată la clasele a II-a F, a III-a E și a III-a G de la Școala Gimnazială ”Nicolae Iorga” Sibiu și la clasele a II-a B, a III-a și a IV-a A de la Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Mediaș. Decizia a fost motivată de faptul că peste 20% din numărul de elevi din fiecare clasă au absentat din cauza virozei. În aceste clase sunt înscriși 150 de elevi.
Centralizarea DSP Sibiu, emisă miercuri, 5 februarie, a scos la iveală o dublare a numărului de viroze respiratorii, comparativ cu săptămâna precedentă. În perioada 27 ianuarie – 3 februarie au fost înregistrate 4512 cazuri de infecţii respiratorii acute, faţă de 2255. Numărul este mai mare față de cel înregistrat în aceeași perioadă a sezonului trecut, când s-au raportat 4199 de cazuri.
Cum prevenim îmbolnăvirea
Sunt esențiale măsurile de igienă personală pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecțiuni respiratorii și în special prin gripă. Sunt importante spălarea pe mâini cu apă și săpun, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viață sănătos – alimentație bazată pe legume și fructe, odihnă și mișcare.
Persoanele din grupe de risc pentru forme severe (bolnavi cronici, vârstnici, persoane imunodeprimate, gravide, copii mici) sunt sfătuite să anunțe medicul de familie cât mai curând după debutul bolii pentru diagnosticare și instituirea precoce a tratamentului antiviral, de preferat în primele două-trei zile de evoluție a bolii.
Reprezentanții DSP Sibiu recomandă populației care prezintă semne de boală să rămână la domiciliu și să contacteze medicul de familie pentru recomandări. Potrivit declarației recente a profesorului Adrian Streinu-Cercel „gripa se tratează cu medicamente antivirale unul dintre acestea fiind Osetamivir, care are efect în 24 de ore.”

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO: Incendiu de proporții care amenință să se extindă la o casă

Pompierii sibieni intervin, luni seara, localitatea Galeș pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie.Pompierii intervin cu trei autospeciale de...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect